Dynatrace breidt AI-functionaliteit uit voor Kubernetes-omgevingen

8 juli 2020

Dynatrace, specialist in software intelligence, heeft de AI-functionaliteit van het Software Intelligence Platform uitgebreid voor het observeren van elke container, pod, node en cluster binnen de infrastructuur van Kubernetes-omgevingen. Daarmee vergroot het bedrijf de automatische traceerbaarheid en inzichten op codeniveau van alle applicaties en microservices in zo’n IT-omgeving.

Digitale transformatie versnellen

De toenemende druk om digitaal te transformeren heeft ertoe geleid dat bedrijven meer investeren in cloud-ontwikkelingen, gebaseerd op microservices en containerarchitecturen. Uit onderzoek blijkt dat 84% van alle ondervraagde organisaties al containers in verschillende toepassingen gebruiken en 78% van hen deze met Kubernetes managen. Daarbij is het belangrijk een volledig inzicht te krijgen in zowel de applicaties en microservices, als de infrastructuur waarop deze draaien. Alleen daarmee zijn namelijk de beschikbaarheid en performance van complexe gedistribueerde Kubernetes-omgevingen te garanderen. Door het laten samenwerken van teams die verantwoordelijk zijn voor de infrastructuur, applicaties en ‘site reliability engineering’ (SRE), op basis van dezelfde data, kan men de infrastructuur en applicaties sneller optimaliseren. Ook zijn issues makkelijker op te lossen, met als resultaat snellere succesvolle digitale transformaties.

Dynatrace AI-engine Davis

Dynatrace klanten krijgen met de nieuwe versie een beter inzicht en begrip van de beschikbaarheid, gezondheid en capaciteitsbenutting van alle resources in dynamische Kubernetes-infrastructuren. De nieuwe functionaliteit observeert namelijk continu alle infrastructuurcomponenten, microservices en afhankelijkheden tussen entiteiten, voor het onderhouden van een nauwkeurige realtime topologische kaart. Dynatrace’s AI-engine Davis gebruikt deze kaart vervolgens voor het automatisch identificeren en prioriteren van afwijkingen en initieert indien nodig automatische herstelacties.

Samenwerking infrastructuur- en DevOps-teams

“Ons applicatieteam vertrouwt op het AI-gebaseerd observeren van applicaties en microservices die in onze Kubernetes-omgeving draaien”, zegt Manfred Immitzer, Managing Director en Chief Digital Officer van Porsche Informatik. “Nu kan het infrastructuurteam ook Dynatrace gebruiken voor het optimaliseren van onze Kubernetes-omgeving, op basis van dezelfde inzichten in elke container, pod, cluster en node. Dynatrace’s AI-engine verbetert de samenwerking tussen onze infrastructuur- en DevOps-teams, voor het prioriteren van ontdekte afwijkingen en sneller oplossen van problemen. Als gevolg daarvan houden zij meer tijd over voor het leveren van nieuwe innovaties en customer experiences die de business helpen te ontwikkelen.”

All-in-one platform

Dynatrace heeft altijd al diepgaande observatiefuncties geleverd voor applicaties en microservices die in een Kubernetes-omgeving draaien”, zegt Steve Tack, Senior Vice President Product Management van Dynatrace. “Nu brengen wij dezelfde AI-gebaseerd functionaliteit naar alle lagen van een Kubernetes- infrastructuur. Daarmee bieden wij de betrokken teams een ‘all-in-one’-platform voor het traceren en op codeniveau observeren van alle Kubernetes apps en microservices. Inclusief inzichten over de beschikbaarheid, gezondheid en benutting van elke microservice, container, pod, node en cluster. Als gevolg daarvan kunnen onze klanten sneller betrouwbare cloud-apps en services ontwikkelen en implementeren, voor het verbeteren van de customer experience.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This