Pierre & Vacances – Center Parcs Groep beveiligt internationaal verspreid netwerk met Fortinet

25 juni 2020

Fortinet heeft wereldwijd een mooi palmares opgebouwd met globale, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberveiligheid. Vandaag kondigt het bedrijf aan dat Pierre & Vacances – Center Parcs Groep, de Europese marktleider in vakantieverblijven en resorts, voortaan een beroep doet op Fortinet om haar netwerk van datacenters en verafgelegen locaties in Europa te uniformiseren en te beveiligen.

In 2018 nam de Groep haar toenmalige infrastructuur onder de loep en besloot ze alle units onder te brengen in slechts twee datacenters in Frankrijk. Deze structuur creëert meer harmonie, wat betere prestaties en hogere opbrengsten oplevert. De Groep zal op die manier ook beter uitgerust zijn om nieuwe projecten te ontwikkelen.

De Groep zette de verschillende veiligheidsopties zorgvuldig op een rij en selecteerde Fortinet als de meest geschikte partner voor de opdracht. Fortinet en de IT-teams van Pierre & Vacances – Center Parcs Groep zorgen nu samen voor de beveiliging van het tweede datacenter bij de verhuizing naar Frankrijk.

“We konden van begin tot eind rekenen op een vlekkeloze ondersteuning in dit project. De aanloop naar de overname was dan ook een doorslaggevende factor bij onze keuze voor Fortinet. Ze hebben ons uitstekend geholpen om de juiste knopen door te hakken bij het uitwerken van de architectuur die onze Groep vandaag hanteert”, aldus Sébastien Simmoneau, Network Engineer bij PVCP Groep. “Fortinet bood qua prestaties, functionaliteit en betrouwbaarheid veruit de beste beveiligingsoplossing, inclusief eenvoudige beheer- administratiemogelijkheden.” 

Dankzij de Security Fabric-architectuur van Fortinet beschikt de Groep vandaag over een compleet systeem. De geïntegreerde zichtbaarheid vermindert het steeds groter wordende risico op mogelijke inbreuken van buitenaf, terwijl geavanceerde aanvallen worden afgeweerd met artificiële intelligentie en zowel operationele als organisatorische taken worden geautomatiseerd.

Het DSI-team van de Groep installeerde een compleet pakket met:

– een honderdtal FortiGate-firewalls van de nieuwste generatie die heel wat voordelen bieden, zoals optimale prestaties, trapsgewijze beveiliging en meer zichtbaarheid;

– FortiMail voor de beveiliging van e-mails in Office 365;

– FortiClient voor een geavanceerde bescherming van de terminals;

– FortiAuthenticator om de logingegevens en toegangsauthenticatie te beheren;

– FortiSwitch voor een optimale netwerkconnectiviteit met een globale zichtbaarheid; en

 FortiADC om accessoires van diverse toepassingen (ADC) te controleren.

De Groep gebruikt momenteel Secure SD-WAN van Fortinet, geactiveerd via de FortiGate-firewalls van de nieuwste generatie, om het beheer en de prestaties van haar WAN te verbeteren. Zo kan ze met slechts één interface haar WAN en beveiligingssystemen optimaal beheren voor het volledige netwerk.

FortiAnalyzer, de rapportagetool van Fortinet, maakt het ook mogelijk om de dagelijkse gegevens van de firewalls te centraliseren. Zo kunnen eenvoudig statistieken en rapporten worden opgesteld die een duidelijk overzicht geven van alle veiligheidsincidenten op het netwerk.

“Dankzij Fortinet Security Fabric weten we vandaag exact wat er gebeurt op het netwerk – ongeacht de locatie. Dat schept gemoedsrust bij het management wanneer er snel beslissingen moeten worden genomen. De keuze voor Fortinet heeft dus een duidelijke meerwaarde, en daar is iedereen zich van bewust. We kunnen ons nu concentreren op de ontwikkeling van onze netwerken, en dan met name de cloud”, besluit Vincent Rouleau, Network & Telecom Engineer bij PVCP Groep.

“We hebben de teams van Pierre & Vacances – Center Parcs Groep van begin tot eind ondersteund bij de beveiliging van hun infrastructuur. Dat hebben we gedaan door voortdurend te overleggen, zowel in de aanloop naar de overname als in het anticiperen op de toekomstige beveiligingsuitdagingen. Het is bijzonder aangenaam om op die manier te kunnen samenwerken, en we zijn erg trots dat we Pierre & Vacances – Center Parcs Groep kunnen begeleiden in die diverse uitdagingen. Zo kan de Groep steeds creatiever uit de hoek komen om haar klanten regelmatig nieuwe diensten aan te bieden”, benadrukt Claire Souhaut, Country Manager France bij Fortinet.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This