Citrix levert Back-to-Office Solution

25 juni 2020

Nu overheden overal ter wereld proberen de economie weer op gang te helpen, zoeken organisaties naar de beste manier om hun medewerkers weer aan het werk te krijgen. Gaan we terug naar het oude normaal, of kunnen (of moeten) sommige zaken anders worden aangepakt? Citrix Systems maakt gebruik van tientallen jaren ervaring met flexibele werkplekoplossingen om organisaties hierbij te helpen. Het bedrijf presenteert vandaag een reeks nieuwe micro-apps in Citrix Workspace, waarmee klanten en partners werknemers kunnen helpen om op een veilige manier terug te keren naar kantoor, waarbij tegelijkertijd de werkervaring wordt verbeterd en ze zich op een efficiënte manier kunnen aanpassen aan de nieuwe manier van werken.

“De meeste bedrijven realiseren zich dat de terugkeer naar kantoor niet betekent dat alles weer wordt zoals vroeger”, zegt Tim Minahan, Executive Vice President Business Strategy bij Citrix. “Citrix levert een digitale workspace die gebaseerd is op drie decennia aan ervaring met flexibele en veilige werkmodellen, waar wereldwijd inmiddels al meer dan 400.000 ondernemingen gebruik van maken. Wij zijn in de ideale positie om organisaties te helpen hun bedrijfsvoering weer op gang te brengen, en daarbij meteen prioriteit te geven aan het welzijn en de veiligheid van hun medewerkers.”

Waar het kantoor van oudsher de plaats is waar mensen nauw samenwerken en vaak aan elkaars bureau staan, of bij de koffieautomaat en in de fitnessruimte met elkaar in gesprek gaan, wordt medewerkers nu gevraagd afstand te houden. Het aantal mensen op kantoor wordt beperkt, werkschema’s worden aangepast, thuiswerken wordt aangemoedigd – of zelfs verplicht bij lichte ziekteverschijnselen – en in sommige gevallen zijn bezoekers niet meer welkom.

“Dit hebben we niet eerder meegemaakt”,  zegt Jeffrey Dean, Director Global Security and Risk Services bij Citrix. “Er ligt geen blauwdruk klaar waarmee je werknemers weer veilig op kantoor kunt laten werken, maar door slimme technologie en de juiste inzichten te combineren kunnen bedrijven toch een manier vinden om hun organisatie weer vooruit te helpen.”

Met Citrix Workspace bieden organisaties een consistente werkomgeving aan waarin werknemers optimaal kunnen presteren en toch ook op kantoor hun veiligheid en gezondheid in acht kunnen nemen. Dankzij de mogelijkheden van de nieuwe back-to-office microapps, kunnen organisaties binnen hun workspace gebruik maken van functionaliteiten die cruciaal kunnen zijn voor HR, IT, Facilities en Juridische Zaken, zoals:

  • Onderzoeken in hoeverre werknemers zijn voorbereid op de nieuwe realiteit.
  • Onderzoeken hoe de organisatie omgaat met voor medewerkers belangrijke momenten, zoals welke werkplekken ze mogen innemen en hoe ze moeten omgaan met vergaderingen en klantbezoek.
  • Veiligheidsprotocollen uitvoeren.
  • Onderzoek naar de gezondheid van medewerkers.
  • Managen van de bezettingsgraad met het oog op social distancing.
  • Locaties in kaart brengen en contacten traceren.
  • Communicatiestrategieën ontwerpen.

Om organisaties verder te helpen heeft Citrix een back-to-office resource center geopend waar meer informatie te vinden is, technologie gedemonstreerd wordt en best practice processen worden gedeeld.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This