SAP vernieuwt Business Technology Platform voor intelligent enterprises

21 juni 2020

SAP vernieuwt het Business Technology Platform. Het platform helpt bij het omzetten van data in waarde voor de business. Ongeacht of bedrijven on-premise, in de cloud of in een hybride omgeving werken. Het platform bevat geïntegreerde end-to-end services en tools voor het creëren van waarde op het gebied van data-excellence, procesintegratie en extensies voor bedrijfsapplicaties.

SAP kondigde het vernieuwde Business Technology Platform aan tijdens SAPPHIRE NOW Reimagined, de conferentie die van 15 tot en met 19 juni 2020 virtueel plaatsvindt. Het platform stelt bedrijven in staat om:

  • diverse datastores in realtime te beheren met SAP HANA;
  • zakelijke applicaties te integreren met en uit te breiden naar ieder IT-landschap met behulp van SAP Cloud Platform Integration Suite en SAP Cloud Platform Extension Suite;
  • data te analyseren voor een verbeterde planning en besluitvorming met SAP Analytics Cloud en SAP Data Warehouse;
  • de business continu te innoveren met Intelligente technologie.

Data-excellence

SAP HANA viert zijn tiende verjaardag en telt inmiddels ruim 32.400 gebruikers. De nieuwste versie – SAP HANA 2.0 SPS 05 – staat voor eind juni op de planning. Nieuw is onder meer de ondersteuning voor hybride omgevingen met het SAP HANA Cloud-platform. Ook zijn nieuwe functionaliteiten beschikbaar als een native storage-extensie voor vereenvoudigd databeheer en lagere total cost of ownership. SAP HANA is voortaan niet alleen beschikbaar op Microsoft Azure, maar ook op Amazon Web Services. Klanten krijgen hierdoor meer flexibiliteit en keuzevrijheid bij hun overstap naar de cloud. Een gratis proefperiode voor SAP HANA Cloud moet begin juli beschikbaar zijn.

SAP Data Warehouse Cloud bevat onder meer voorgebouwde contentpakketten met end-to-end scenario’s die bedrijven snel inzicht geven in data. Een snelgroeiend ecosysteem van honderden partners werkt aan meer voorgebouwde content en dataconnectors voor SAP Data Warehouse Cloud op SAP App Center. Ook nieuw is een functie die de juiste connector helpt selecteren voor integraties met iedere databron.
Daarnaast zijn andere producten en functies geïntegreerd. Denk hierbij aan:

  • de combinatie van SAP Data Warehouse Cloud met SAP Analytics Cloud tot een centrale data- en analyticsomgeving;
  • de integratie van het SAP BusinessObjects Business Intelligence 4.3-platform in SAP Analytics Cloud voor een vereenvoudigde overstap naar de cloud. SAP BusinessObjects Business Intelligence 4.3-platform is op 12 juni gelanceerd. Een gratis proefversie van het platform is hier beschikbaar;
  • de integratie van plannings- en voorspellende functies met SAP Analytics Cloud waarmee gebruikers sneller kunnen plannen.

Integratiediensten

Het vereenvoudigde prijsmodel van SAP Cloud Platform Integration Suite geeft klanten toegang tot een reeks integratiediensten. Klanten sluiten voortaan slechts één licentie af en werken niet langer met losse licenties voor individuele diensten. Zij krijgen hierdoor meer flexibiliteit en kunnen op ieder gewenst moment on-demand een service uit de suite omarmen. SAP levert gratis voorgebouwde integratiepakketten voor SAP-applicaties.

Extensies

Met SAP Cloud Platform Extension Suite en nieuwe contentpakketten voor live processen kunnen klanten hun zakelijke processen in realtime aanpassen. Bijvoorbeeld voor het snel inspelen op een veranderende vraag vanuit de markt. Zo bevat het platform tools voor het ontdekken, configureren en draaien van extensies voor applicaties, zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Dit helpt bedrijven sneller waarde creëren en zorgt voor lagere implementatiekosten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This