Assessment Hub App stelt de juiste vragen over cyberrisico’s in de industrie

12 juni 2020

Rockwell Automation heeft een nieuwe app gelanceerd die operationele managers, plantmanagers en IT/OT-professionals helpt bij het beoordelen van de operationele risico’s in de complete IT-omgeving. De Assessment Hub App die zich richt op netwerken, automatiseringshardware en cybersecurity is vooral ontwikkeld om bij managers het besef aan te wakkeren, dat de risico’s door de uitbreiding van het aantal verbonden werkplekken en de opkomst van smart manufacturing almaar toenemen.  

De app, die beschikbaar is voor Android en iOS, stelt een aantal eenvoudige, intuïtieve en tot nadenken stemmende vragen. Hieruit volgt een gepersonaliseerde risico-inschatting, die – afgezet tegen de huidige best practises in de sector – laag, gemiddeld of hoog kan zijn. 

“Moderne, onderling verbonden productieactiviteiten zijn afhankelijk van robuuste, veilige en onderling verbonden infrastructuren en bedrijfsmiddelen. Een zwakte ergens in deze keten kan tot aanzienlijke, operationele risico’s leiden,” zegt Marc Baret, EMEA Regional Director, Customer Support en Maintenance bij Rockwell Automation. “Het kan door de organische groei van fabrieken tot een Connected Enterprise moeilijk zijn om precies bij te houden wat er aan netwerken en apparatuur in gebruik is en wat de mogelijk negatieve effecten op de onderneming zijn als er zich problemen voordoen.” 

“We hebben deze app ontwikkeld als een startpunt voor een grondigere beoordeling van de installaties,” vervolgt Baret. “Dankzij onze uitgebreide ervaring met wereldwijde projecten weten we dat schijnbaar eenvoudige operationele kwesties en risico’s kunnen wijzen op grotere, wijdverspreide problemen. Problemen die niet altijd even gemakkelijk te voorspellen of te analyseren zijn.”  

“Door vragen te stellen over netwerken, apparatuur en beveiliging – zelfs al zijn het relatief eenvoudige zoals in de app – krijgen gebruikers een beeld waar zich potentiёle risico’s bevinden,” concludeert Baret. “Vervolgens kunnen ze zich wat meer in de materie verdiepen en werken aan een meer gestructureerde en goed beveiligde omgeving. Met deze app en onze Network Security Services willen we onze klanten helpen bij het bouwen van een robuuste, beter beveiligde architectuur, waarmee toekomstige, productievere en winstgevender productieprocessen kunnen worden ontwikkeld.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This