Schneider Electric lanceert nieuwe Monitoring & Dispatch Services voor gedistribueerd IT-beheer

3 juni 2020

Schneider Electric, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, lanceerde recent Monitoring & Dispatch Services. Met deze service kunnen leveranciers van IT-oplossingen en eindgebruikers hun middelen optimaliseren, de efficiëntie verbeteren en downtime voorkomen door gebruik te maken van Schneider Electric voor het beheer van gedistribueerde IT-infrastructuur. De diensten zijn ontworpen om het beheer van edge computing-locaties te vereenvoudigen en maken daarmee het leven van IT-medewerkers gemakkelijker. Zij garanderen de dekking van onbemande locaties en realiseren aanzienlijke besparingen gedurende de hele levenscyclus van de infrastructuur. De service omvat monitoring op afstand, probleemoplossing en reparatie op locatie binnen een werkdag, inclusief vervangende onderdelen. 

“Schneider Electric blijft nieuwe en innovatieve manieren zoeken om de operatie bij de edge te vereenvoudigen en tegelijkertijd de uptime te verhogen en tegemoet te komen aan de belangrijkste uitdagingen van meerdere afgelegen locaties en een beperkt aantal IT-medewerkers”, aldus Kevin Brown, Senior Vice President EcoStruxure, Energy Management Business bij Schneider Electric. “Met onze wereldwijde aanwezigheid en domeinexpertise in de IT-infrastructuur bieden we meer mogelijkheden om onze partners en eindgebruikers in staat te stellen te doen waar ze het beste in zijn en om het effectief functioneren van een open ecosysteem te vergemakkelijken.”
Leveranciers van IT-oplossingen kunnen Monitoring & Dispatch Services toevoegen aan hun dienstverlening om hun portfolio en toegevoegde waarde voor klanten snel en kostenefficiënt uit te breiden. 

Nieuwe uitdagingen

Digitale transformatie is afhankelijk van edge computing, waarbij de IT-infrastructuur over gedistribueerde netwerken wordt verspreid. Industrie-analisten zijn het erover eens dat als gevolg hiervan het voor het IT-team zeer lastig wordt om de complexe omgeving te beheren. In een recent rapport* van IDC geven analisten aan dat “edge IT zorgt voor nieuwe uitdagingen binnen organisaties op gebieden als implementatie, integratie, netwerkbeheer, beveiliging en kostenbeheer”. Meer dan 60 procent van de deelnemende organisaties wil hulp van buitenaf bij het beheer van hun edge-implementaties, aldus IDC. 

Monitoring & Dispatch Services bieden een antwoord op die uitdagingen door het gebruik maken van analyses van de beschikbare data in het EcoStruxure IT-data lake. Deze data, samen met de diepgaande domeinexpertise van Schneider Electric, stellen de serviceteams en klanten in staat om inzichtelijke, datagestuurde aanbevelingen te verzamelen om de uptime van het systeem te behouden en om proactief in plaats van reactief te zijn bij het onderhouden van gedistribueerde IT-infrastructuur. Deze aanpak combineert 24/7 deskundige externe monitoring en probleemoplossing door de technici van Schneider Electric met ondersteuning op locatie binnen een werkdag, inclusief vervangende onderdelen als dat nodig is. Door een proactieve benadering van service te gebruiken, kunnen eindgebruikers bovendien tot 40 procent ** besparen op het levenscyclusbeheer van hun gedistribueerde IT.

Mogelijkheden

  • Optimaliseren van de middelen: Door de nieuwe diensten te stroomlijnen en te standaardiseren wordt de last van het beheer van verspreide fysieke infrastructuurimplementaties weggenomen, zonder dat er extra IT-personeel nodig is.
  • Efficiëntieverbetering en risicovermindering: De gemiddelde reparatietijd kan met gebruikmaking van uitgebreide rapporten worden verkort. Het vereiste onderhoud, toekomstige upgrades en uitbreidingen kan worden gepland.
  • Het voorkomen van kostbare downtime: 24/7 bewaking op afstand tegen systeeminstabiliteit en onverwachte storingen.

“Monitoring & Dispatch Services hebben onze IT-teams in staat gesteld zich te concentreren op bedrijfskritische activiteiten die de belangrijkste prioriteiten van het Ventura County Community College District ondersteunen”, zegt Dan Watkins, Associate Vice Chancellor, Information Technology, Ventura County Community College District. “Door de combinatie van 24/7 monitoring, probleemoplossing, ondersteuning op locatie en eventuele noodzakelijke onderdelen, vermindert de tijd die we besteden aan reactief onderhoud, houdt het ons gefocust op het behalen van onze verplichtingen en planning en helpt het ons de efficiëntie van OpEx te verhogen.”

Stimuleren de omzetgroei

IT-resellers breiden hun aanbodportfolio uit met nieuwe diensten om hun klanten te helpen de uitdagingen van het beheer van gedistribueerde infrastructuurnetwerken aan te gaan. Monitoring & Dispatch Services kunnen snel en kosteneffectief worden toegevoegd aan het serviceportfolio van een partner om hun aanbod uit te breiden met monitoring op afstand, het oplossen van problemen en reparatie op locatie binnen een werkdag, inclusief vervangende onderdelen. 

“Dankzij Monitoring & Dispatch Services hebben we onze klanten een totaalpakket kunnen aanbieden om hun medewerkers te ontlasten van hun onderhoudstaken en hen de gemoedsrust te geven om hun tijd te besteden aan gerichte activiteiten”, aldus Dan Coffman, CEO, UPS Protection, Inc.

Monitoring & Dispatch Services worden ondersteund door het open, vendorneutrale softwareplatform EcoStruxure IT. Het software- en dienstenportfolio van Schneider Electric biedt klanten de kracht en flexibiliteit om zelf, samen met een partner, kritische infrastructuurvoorzieningen naadloos te beheren of om de deskundige servicetechnici van Schneider Electric in te zetten om deze voor hen te beheren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This