LANCOM LW-600 biedt Wi-Fi 6 access point met rookmelder-design

3 juni 2020

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems breidt zijn portfolio uit met een krachtig nieuw Wi-Fi 6 access point tegen een aantrekkelijke prijs. Met geaggregeerde datasnelheden tot 1.775 Mbps is de LANCOM LW-600 ideaal voor omgevingen waar een WLAN met hoge doorvoersnelheid nodig is voor een klein tot middelgroot aantal gebruikers. Met zijn onopvallende rookmelder-design past hij perfect in hotels, kantoren, dokterspraktijken of kleine scholen. Het apparaat kan sterk geautomatiseerd worden gemanaged vanuit de LANCOM Management Cloud of via een intuïtieve web-interface. Het kan ook worden gemanaged met behulp van een WLAN-controller. 

De LANCOM LW-600 werkt volgens de nieuwste WLAN-standaard Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax) en voorziet zowel clients in de 2,4 GHz-frequentieband als in de 5 GHz-band van snel WLAN. In de “Dual Concurrent”-modus worden geaggregeerde datasnelheden tot 1.775 Mbps bereikt (tot 1.200 Mbps in 5 GHz en parallel tot 575 Mbps in 2,4 GHz). Bovendien worden dankzij 2×2 Multi-User MIMO in de downlink en uplink alle beschikbare spatial streams tegelijkertijd verdeeld over meerdere clients, in plaats van één voor één. De beschikbare bandbreedte wordt zo optimaal benut en interferenties in het draadloze netwerk worden aanzienlijk verminderd.  De stroom wordt geleverd via Power over Ethernet volgens IEEE 802.3af. Dit betekent dat de access point volledig onafhankelijk van de stopcontacten kan worden geïnstalleerd. Als alternatief kan de LANCOM LW-600 worden voorzien van stroom via de bijgeleverde voedingseenheid en de meegeleverde wereldstekker. 

Geschikt voor de cloud 

De LANCOM LW-600 kan als stand-alone worden bediend of vanuit de cloud worden gemanaged. Bij stand-alone-gebruik biedt een intuïtieve web-interface (WEBconfig) een optimaal overzicht: moderne dashboards tonen de huidige WLAN-status en vereenvoudigen het opzetten van afzonderlijke netwerken (SSID’s) en netwerksleutels. Bij bediening via de LANCOM Management Cloud (LMC) gebeurt de configuratie volledig automatisch en zonder handmatige handelingen (Zero-Touch Deployment) met behulp van Software-defined Networking (SDN). Bediening via WLAN-controller of een virtuele controller in een LANCOM vRouter is ook mogelijk.  

WPA3  

De LANCOM LW-600 heeft een aantal geïntegreerde beveiligingsfuncties zoals IEEE 802.1X (WPA3-Enterprise, WPA2-Enterprise), WPA3-Personal, IEEE 802.11i (WPA2-Personal) en de mogelijkheid om nieuwe clients eenvoudig en gebruiksvriendelijk te verbinden via QR-code.   Als drager van het label “IT Security made in Germany” heeft LANCOM zich ook verplicht om zijn producten vrij te houden van verborgen achterdeurtjes (backdoors). Dit betekent dat LANCOMs switches, access points, routers, firewalls en de LANCOM Management Cloud te allen tijde in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) werken, ook in gevoelige omgevingen.   

LANCOM biedt regelmatig gratis updates voor een maximale investeringsbescherming. Grote releases met nieuwe functies, release updates met kleine verbeteringen en bugfixes zijn niet alleen beschikbaar voor de gehele levenscyclus van het product, maar ook tot twee jaar na het stopzetten van de verkoop van het product. In veel gevallen gaat het aanbod van kritische beveiligingsoplossingen en -ondersteuning veel verder dan dat. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This