Red Lion lanceert FlexEdge Intelligent Edge Automation Platform

29 mei 2020

Red Lion Controls, wereldwijd marktleider op het gebied van communicatie, monitoring en besturing voor industriële automatisering en netwerken, heeft vandaag het FlexEdge Intelligent Edge Automation Platform gelanceerd. Dit geavanceerde systeem biedt talloze nieuwe mogelijkheden voor projecten op het gebied van edge computing. Daarbij zorgt het gebruiksgemak van FlexEdge ervoor dat de productiviteit en de efficiëntie van projecten op het gebied van digitale transformatie sterk verbeterd worden. FlexEdge kent een uiterst modulair ontwerp en omvat intuïtieve software die een snelle en eenvoudige aanpassing en implementatie in tal van toepassingen mogelijk maakt, zonder afbreuk te doen aan een robuuste en betrouwbare werking. Het platform is voorzien van diverse certificeringen die FlexEdge ideaal maken voor toepassingen in de olie- en gaswinning, waterzuivering, de maritieme sector, projecten op gevaarlijke locaties en voor toepassingen op het gebied van fabrieksautomatisering.

In the edge gegevens verwerken

FlexEdge is ontworpen voor industriële organisaties die moeiteloos systemen willen aansluiten zodat ‘in the edge’ gegevens kunnen worden verwerkt. De modulaire architectuur van FlexEdge biedt een breed scala aan draadloze en bekabelde communicatiemogelijkheden. Deze brede waaier aan opties maakt een eenvoudig te configureren communicatie-gateway mogelijk die in staat is verbinding te maken met andere industriële systemen, ongeacht het gebruikte protocol of de fabrikant. In tegenstelling tot apparaten met een vaste functie – waarbij klanten moeten leren omgaan met tal van verschillende producten – of systemen met een vast chassis die onnodig veel ruimte in beslag nemen, biedt FlexEdge een vormfactor en een platform die snel en gemakkelijk kunnen worden aangepast als de applicatiebehoeften veranderen. FlexEdge is beschikbaar met geavanceerde netwerkfunctionaliteit en innovatieve automatiseringsfuncties. Denk aan protocolconversies, virtuele HMI’s, een moderne webserver met Bootstrap, JavaScript en CSS, evenals logging-functies voor data, beveiliging en events. Daarnaast beschikt FlexEdge over de mogelijkheid voor integratie met cloud-omgevingen.

Met FlexEdge kunnen bedrijven nieuwe en bestaande apparaten naadloos met elkaar verbinden. Hierdoor vermindert de totale downtime. Ook kan de met FlexEdge ontwikkelde oplossing desgewenst geschaald worden op een manier die volstrekt nieuw is voor projecten op het gebied van edge computing. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om één platform te selecteren voor iedere eis en wens op het gebied van edge computing. Bedrijven kunnen zich hierdoor volledig richten op de gewenste verbetering ten aanzien van bedrijfsvoering en efficiëntie zonder dat zij zich voor hun toepassing zorgen behoeven te maken over het kiezen van de juiste combinatie van producten.

Eén platform

Voor automatiseringsdeskundigen biedt Red Lion´s FlexEdge één platform dat een oplossing biedt voor vrijwel ieder project en iedere uitdaging. Daarbij biedt FlexEdge het voordeel dat het aantal in te zetten apparaten afneemt zodat de complexiteit van de toepassing eveneens vermindert. Voor netwerk engineers biedt het een robuuste en krachtige industriële netwerk-gateway die kan worden ingezet als een bekabelde of draadloze oplossing om meerdere netwerkomgevingen veilig met elkaar te verbinden. Het biedt meerdere en volledig van elkaar gescheiden seriële poorten, Ethernet, optionele Wifi- en mobiele communicatievoorzieningen. Ook is het voorzien van optionele en in het veld te installeren I/O-voorzieningen. De gecertificeerde, robuuste behuizing garandeert dat FlexEdge een optimale werking biedt in nagenoeg iedere industriële omgeving.

“Wij zien veel bedrijven in zeer hoog tempo innoveren. Dat is natuurlijk geweldig. Maar het maakt het tegelijkertijd voor klanten moeilijk om kostenefficiënt te plannen om tegemoet te kunnen komen aan toekomstige behoeften en wensen. Maar al te vaak hebben zij geen andere keuze dan kostbare kapitaalinvesteringen te doen of zien zij zich gedwongen bestaande apparatuur versneld buiten gebruik te stellen – of beide. De FlexEdge-architectuur speelt nadrukkelijk in op deze uitdagingen. Het past zich net zo snel aan als de behoeften veranderen. Het maakt hierbij niet uit waar een bedrijf zich bevindt in zijn digitale transformatietraject. FlexEdge sluit volledig aan op het punt in de digitale transformatie waar een bedrijf zich bevindt en helpt vervolgens met het tot een succes maken van de optimalisatieplannen”, aldus Colin Geis, data-acquisitie en IIoT productmanager.

Visie van analisten

Nu het nieuws over de lancering van FlexEdge in de markt bekend begint te worden, hebben de nieuwe mogelijkheden van het platform ook de aandacht getrokken van analisten als Craig Resnick, vice-president van de ARC Advisory Group. “Terwijl bedrijven actief bezig zijn met hun projecten tip het gebied van digitale transformatie en IT/OT-convergentie zoeken zij naar een intelligente automatiseringsoplossing die hen in staat stelt om naadloos aan te sluiten op zowel nieuwe als bestaande apparatuur. Red Lion heeft met FlexEdge een platform geïntroduceerd dat gebruikers in staat stelt om alle gewenste gegevens te verzamelen uit zowel IT- als OT-omgevingen, zodat zij hun besluitvorming kunnen optimaliseren. Bovendien kunnen zij nu het rendement op hun investeringen in digitale transformatie maximaliseren”, aldus Resnick.

“Bedrijven hebben behoefte aan een makkelijk schaalbare oplossing die is ontworpen om kant-en-klare connectiviteit te bieden met een breed scala aan netwerken, resources, generaties van apparatuur en met ondersteuning van een groot aantal protocollen. Red Lion’s FlexEdge-platform voldoet aan dit veeleisende pakket aan eisen. Het biedt fabrikanten en productiebedrijven een oplossing die voldoet aan hun huidige en toekomstige vereisten voor edge-platforms. Bovendien kan FlexEdge worden ingezet door een nieuw en veranderend personeelsbestand, waardoor bedrijven sneller, beter geïnformeerde en meer intelligente beslissingen kunnen nemen. Hierdoor kunnen zij een hoger niveau van operationele effectiviteit bereiken. De lokale (edge) rekenkracht en IT/OT-connectiviteit die het FlexEdge-platform biedt, leidt tot minder ongeplande uitvaltijd en verhoogt tegelijkertijd de productiviteit, de winstgevendheid en de KPI’s. Het levert bovendien de intelligente informatie die nodig is om beslissingen te kunnen nemen op basis van één enkele versie van de waarheid”, vervolgt Resnick.

“Bedrijven krijgen hierdoor de kans om – zeg maar – end-to-end zichtbaarheid van de supply chain te creëren, zodat zij een concurrentievoordeel kunnen behalen met een grotere flexibiliteit en operationele wendbaarheid, een betere productiviteit, een grotere efficiëntiegraad van de fabriek, een verbeterde uptime en een hogere kwaliteit van de bedrijfsmiddelen. Ze kunnen ook de winstgevendheid verbeteren door operationele risico’s en veiligheidsproblemen, overheadkosten en omsteltijden te verminderen en voorspellende en preventieve onderhoudsprogramma’s te implementeren”, besluit Resnick.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This