Women in Tech komt met een 24 hour virtual conference

26 mei 2020

Women in Tech – Global Movement organiseert op 28 mei 2020 ‘s werelds eerste 24 hour virtual conference voor vrouwen in de technologie. Het thema ‘Women Taking Up Space’ viert vrouwen over de hele wereld die de ruimte innemen die ze moeten innemen om te gedijen in hun professionele en privéleven. De conference begint om 01.00 uur in Parijs (CET) en heeft een non-stop 24 uur durend live programma op verschillende locaties over de hele wereld. Meer dan 150 sprekers uit de hele wereld, waaronder Thailand, Portugal, Israël, Macedonië, Peru, de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk, Nederland, de VS, Iran, Syrië, Saoedi-Arabië, de UK, Australië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Kosovo, Zweden en Canada zullen keynotes, panels, interviews en workshops presenteren.

Ayumi Moore Aoki, oprichter van Women in Tech – Global Movement, vertelt: “We leven in ongekende tijden, waarin onze fysieke ruimte wordt uitgedaagd en beperkt, ongeacht geslacht, leeftijd of nationaliteit. Daarom willen we een gesprek stimuleren met vrouwen in de technologie over de hele wereld over hoe de mensheid ruimte op aarde en daarbuiten kan innemen, op een duurzamere en inclusievere manier voor onze toekomst.”

Vrouwen helpen om technologie te omarmen

Met 15.000 leden over de hele wereld die snel in aantal toenemen, is Women in Tech een internationale organisatie met een dubbele missie: de genderkloof dichten en vrouwen helpen technologie te omarmen. Gendergelijkheid staat centraal in haar missie, waarbij de organisatie ernaar streeft om vrouwen en meisjes de nodige vaardigheden en vertrouwen te geven om te slagen in STEM-carrièregebieden. Via onze doelgerichte, prestatiegerichte missie die nauw is afgestemd op de doelstellingen van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling, richten we ons op het uitvoeren van onze strategie door vooruitgang en resultaten te stimuleren op vier hoofdpijlers: onderwijs, ondernemerschap, sociale inclusie en wetenschap en innovatie.

Dr. Christyl Johnson, adjunct-directeur voor technologie en onderzoeksinvesteringen bij NASA, de erevoorzitter van Women in Tech, zal het Space-panel leiden waar ze zal discussiëren over “Hoe kunnen ruimtetechnologieën het leven op aarde verbeteren”. Andere panelleden zijn: Dr. Holly Gilbert, Director Heliophysics Division (NASA Goddard Space Flight Center) en Dr. Christa Peters-Lidard, Chief Scientist (NASA Goddard Space Flight Center) en Dr. Lori Glaze, Director, Planetary Division.

Tijdens de 24 Hour Virtual World Tour verzorgt de Nederlandse Women in Tech afdeling twee belangrijke sessies:

  1. Op 28 mei 2020 van 14.30 – 16.00 uur geeft Dr. Cara Antoine, President Women in Tech Nederland en lid van de Raad van Bestuur een Leiderschapsworkshop rond het thema “Maak het persoonlijk: ontdek de 5 dimensies van menselijke samenwerking op de werkplek”
  2. Van 18:00 – 20:00 uur op 28 mei 2020 houdt de Nederlandse Women in Tech Chapter een paneldiscussie onder leiding van Dr. Cara Antoine en gemodereerd door Grace Galdos (Brand Manager, SAP) over het onderwerp “Waarom zijn Diversity en Inclusion belangrijk om de COVID-19-crisis te boven te komen? ‘ Met:
  • Evelyn Jessurun, Senior Development Consultant @ SAP Nederland
  • Dr. Cara Antoine, President & Chairwoman Advisory Board @ Women In Tech Netherlands
  • Marjet Wijn, Sales Director @ SAP
  • Josefine van Zanten, Head of Diversity and Inclusion@ IMD
  • Tanja Kaufmann, People & Culture / Diversity & Inclusion Lead SAP Product Engineering @ SAP SE
  • Lucia Gutierrez Sanchez, Talent, Diversity & Inclusion expert @ Entrepreneur
  • Moderator: Grace Galdos, Brand Manager @ SAP

Women in Tech lanceert 7 nieuwe Women in Tech-landen: Angola, Canada, Peru, Israël, Thailand, de VS en Zuid-Afrika. Deelnemers aan de conference zijn onder meer wereldleiders, rolmodellen en vrouwen in de technologie die hun industrie verdedigen, van AI tot Blockchain, FemTech, Climate Change, HealthTech en Diversity and Inclusion. Vrouwen die in de techniek werken, kunnen zich aanmelden voor het evenement online.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This