Drie nieuwe Fiber Aggregation Switches met optioneel cloud-beheer

26 mei 2020

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems breidt voor het eerst zijn assortiment switches uit tot het aggregatieniveau met drie krachtige switches voor glasvezelverbindingen. Voor systemen met 10-Gbps-netwerkaansluitingen zorgen deze switches voor een efficiënte onderlinge verbinding. Daarnaast vormen ze de krachtige basis voor applicaties die steeds meer data verbruiken en de groei in het aantal netwerkgebruikers dat met 1 Gbps of meer gelijk aan het niveau van een access switch opereert. Alle nieuwe switches kunnen optioneel worden gemanaged vanuit de cloud door middel van software-defined networking, wat een sterk geautomatiseerde ingebruikname toelaat. Deze oplossing is ideaal voor netwerken binnen bedrijven, overheden of scholen.

Aggregation-switches

Het LANCOM-portfolio van aggregation-switches bestaat in eerste instantie uit drie modellen binnen de XS-switch-reeks. Deze stackable switches bieden verschillende aantallen 10-Gbps downlink-poorten en daarbij uplink-poorten met verschillende snelheden, die ook inzetbaar zijn als stacking-poorten. 

De gemanagede 10G fiber aggregation switch LANCOM XS-5110F heeft acht SFP+-poorten en twee extra multi-gigabit (10/5/2,5/1G) Ethernet-poorten. Zo kan hij als knooppunt fungeren voor meerdere access switches of NAS/server-componenten in kleinere, gedistribueerde netwerken. Het stacken kan worden gerealiseerd via de SFP+ downlinkpoorten. 

Met de LANCOM XS-5116QF biedt LANCOM voor het eerst een 10G stackable gemanagede fiber aggregation switch voor middelgrote, gedistribueerde netwerken met hoge prestatievereisten. Veertien SFP+-poorten (10G) vormen de hoogwaardige aggregatiebasis voor de aansluiting van secundaire access switches, waarvan er twee zijn ontworpen als multi-gigabit Ethernet combo-poorten. Een uplink met zeer hoge bandbreedte wordt gevormd door de twee extra QSFP+-poorten (40G). Storingsvrij gebruik is mogelijk dankzij switch- of netwerkredundantie die ontstaat door de geïmplementeerde stacking-functionaliteit via de uplink-poorten. Maar ook omdat de voedingscomponenten tijdens het gebruik kunnen worden verwisseld. 

Topmodel

Het nieuwe topmodel LANCOM XS-6128QF is een 10G stackable gemanagede fiber aggregation switch. Deze is met name geschikt voor grote, gedistribueerde bedrijfsnetwerken met gevirtualiseerde applicaties. De switch is geoptimaliseerd voor een efficiënte werking en hoge beschikbaarheid. Met in totaal twintig SFP+-poorten (10G), waarvan vier multi-gigabit Ethernet combo-poorten, fungeert deze switch als een hoogwaardig distributieplatform voor secundaire access switches. Een zeer hoge backhaul-capaciteit is beschikbaar via twee QSFP+ (40G) of vier SFP28 (25G) high-speed uplink-poorten. Non-blocking-stacking wordt gerealiseerd door vier speciale SFP-DD (50G) backplane-stacking-poorten. De optionele redundante voedingscomponenten en een ventilatiesysteem die kunnen worden uitgewisseld terwijl de switch in bedrijf is, zorgen voor maximale betrouwbaarheid. 

Beveiliging en optioneel cloud-beheer

Alle beschikbare poorten, inclusief de stacking-poorten, zijn gebaseerd op de industriestandaarden. Hierdoor biedt de nieuwe XS-serie van aggregation switches maximale veelzijdigheid en interoperabiliteit. Op het gebied van veiligheid bieden de switches een grote toegevoegde waarden met onder meer een opstartfunctie die hardware-matige bescherming biedt tegen stiekem binnengedrongen malware. 

Ook op managementgebied zijn de switches zeer veelzijdig. Ze kunnen worden gemanaged met behulp van de web-GUI, via de command-line of optioneel via de LANCOM Management Cloud. Deze laatste biedt een sterk geautomatiseerd, cloud-gebaseerd management met behulp van de nieuwste software-defined networking-technologieën (SD-LAN) en cloud-compatibel CLI-beheer.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This