Pulse Access Suite Plus voor Zero Trust toegang hybride IT-omgevingen

17 mei 2020

Pulse Secure, gespecialiseerd in software-gebaseerde beveiligingsoplossingen, introduceert de Pulse Access Suite Plus voor hybride IT-omgevingen. Deze modulair schaalbare oplossing vereenvoudigt de toegangscontrole vanaf elke locatie en met elk apparaat op basis van Zero Trust. Tevens helpt deze suite organisaties in elke markt en van elke omvang afzonderlijke oplossingen voor toegangscontrole te consolideren en centraal te beheren. 

Integreren cybersecurity tools

Volgens de Enterprise Strategy Group* is 36% van de bedrijven bezig om afzonderlijke analyse- en securitytools te integreren tot een meer samenhangende software-architectuur voor beveiliging. CISO’s zijn daarvoor op zoek naar slimme, schaalbare en vergaand geautomatiseerde oplossingen, die zowel de effectiviteit en operationele efficiency als businessondersteuning verbeteren. Tegelijkertijd vindt ruim de helft van alle ondervraagde organisaties een naadloze compatibiliteit met de al aanwezige infrastructuur een belangrijk uitgangspunt voor hun hybride IT-strategie. Als gevolg daarvan gaan geïntegreerde architecturen en platformen ook in 2020 afzonderlijke ‘best-of-breed’ oplossingen vervangen om beter te kunnen inspelen op de veranderde securitybehoeften voor hybride IT, mobiele medewerkers en een snel toenemend aantal IoT-apparaten*.

Pulse Access Suite Plus

De nieuwe Pulse Access Suite Plus is een geïntegreerde toegangsoplossing met identiteit- en apparaatauthenticatie, beveiliging van de verbinding en uitgebreide analyses om te reageren op cyberdreigingen. Ontwikkeld voor de combinatie van vaste, mobiele en multi-cloudomgevingen. Door het consolideren van afzonderlijke securitytools in een geïntegreerd platform kunnen bedrijven de toegangscontrole verbeteren en ook de beschikbaarheid, schaalbaarheid en het benodigde beheer optimaliseren. Zij kunnen centraal een Zero Trust beleid implementeren voor de uniforme toegang tot alle applicaties, apparatuur en services binnen gedistribueerde netwerken, private en publieke cloud-omgevingen.

Samengevat biedt de nieuwe oplossing onderstaande functionaliteit:

  • Veilige remote en cloudtoegang op basis van Zero Trust policies
  • Multi-factor authenticatie (MFA) en Single Sign-On (SSO)
  • Beheer van alle mobiele apparatuur (MDM)
  • Profielen van endpoint- en IoT-apparatuur en Network Access Control (NAC)
  • User & Entity Behavior Analytics (UEBA) en detectie van afwijkingen
  • Application Delivery Controller (ADC) en Web Application Firewall (WAF)
  • Optimized Gateway Selection (OGS)
  • Opties om de beschikbaarheid te verhogen
  • Pulse One centrale managementomgeving

Het integrale aanbod van Pulse Access Suite Plus bevat tevens nieuwe functies voor het analyseren van gebruikers- en apparatuurgedrag (UEBA), het garanderen van de beschikbaarheid voor servicelevels via een virtuele Application Delivery Controller en on-demand extra capaciteit.

De nieuwe Pulse Access Suite Plus is zowel op locatie, virtueel als via de cloud te gebruiken binnen de bestaande netwerk-, cloud- en beveiligingsinfrastructuren van organisaties, voor een groot aantal legacy, cloud en SaaS-applicaties. Het levert bedrijven zowel voordelen als kostenbesparing op bij de aanschaf, toepassing, uitbreiding en ondersteuning van hun toegangscontrole (lagere TCO).

Pulse Access Suite Plus is leverbaar in essentials, advanced en enterprise edities, op basis van een jaarlijkse licentie per gebruiker. De aanvullende Pulse Secure Appliances zijn leverbaar in fysieke, virtuele en cloudconfiguraties via een wereldwijd netwerk van geautoriseerde partners en managed service providers. Meer informatie over alle Pulse Access Suites is te vinden op: https://www.pulsesecure.net/top-reasons/.

“Hoewel er organisaties zijn die ‘best of breed’ oplossingen kiezen die het beste bij hun behoeften passen, wordt er bij veel investeringsbeslissingen ook gekeken naar de toegevoegde waarde van geïntegreerde oplossingen van een beperkt aantal leveranciers. Pulse Secure’s Access Suite Plus is een interessant aanbod dat inspeelt op deze inkooptrend”, zegt Jeff Wilson, chief analyst cybersecurity van Omdia.

“Meer dan ooit hebben bedrijven behoefte aan een oplossing voor toegangscontrole die helpen de organisatie digitaal te transformeren. Dat kan door alle gebruikers op een eenvoudigere consistente wijze toegang te geven tot alle beschikbare applicaties en infrastructuur, onafhankelijk van hun locatie en apparatuur”, zegt Sudhakar Ramakrishna, CEO van Pulse Secure. “Met onze nieuwe Pulse Access Suite Plus kunnen organisaties hun flexibiliteit, functionaliteit en schaalbaarheid vergroten om mobiel werken via een beveiligde toegang te faciliteren. Maar ook alle resources beter benutten, nieuwe businessbehoeften ondersteunen en de continuïteit daarvan borgen, acquisities toevoegen en voldoen aan toenemende regelgeving voor de gegevensbescherming.”

“Sinds de introductie van onze Pulse Secure Access Suite in 2017 vertegenwoordigt het toenemend gebruik daarvan door een groot aantal klanten ruim 50% van onze nieuwe business. De Plus-versie versterkt dit aanbod om invulling te geven aan de behoeften van bedrijven en serviceproviders aan meer flexibiliteit, productiviteit, compliancy en inzichtelijkheid.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This