Dell vernieuwt stijlvolle laptops XPS 15 en XPS 17

15 mei 2020


XPS 17: groter scherm in kleinere body

De Dell XPS 17 is de krachtigste XPS-laptop ooit, maar ook de ‘kleinste’ 17-inch laptop ter wereld3. Het vrijwel randloze, 4-zijdige InfinityEdge-display maakt hem kleiner dan 48% van de 15-inch laptops die vandaag beschikbaar zijn4. De XPS 17 beschikt over de nieuwste 10e generatie Intel® Core™-processoren, een NVIDIA GeForce RTX 2060 grafische kaart en een krachtige batterij met een batterijlevensduur van 19 uur om de hele dag mee te gaan.

Andere kenmerken van de XPS 17 zijn:

  • Extreme prestaties. Naast bovenstaande onderdelen is deze XPS 17-laptop voorzien van een geavanceerd thermisch ontwerp met unieke Dell Dual Opposite Outlet-ventilatoren die zorgen voor een betere luchtstroom en koeling.
  • Best-in-class scherm voor levendige beelden dankzij de hoge resolutie en de kleurnauwkeurigheid. Via de Eyesafe displaytechnologie wordt tevens het schadelijk blauw licht verminderd zonder de kleur te vervormen.
  • Smalste 17-inch laptop met de hoogste scherm/lichaamsverhouding (93,7%)
  • 3D-audio. Deze technologie biedt je een verbluffende en levensechte geluidservaring die vaak wordt omschreven als ‘in de muziek’.
  • Hoogwaardige materialen en een afwerking in een duurzaam, lichtgewicht ontwerp.

XPS 15: ‘kleinere’ broer met 3D-audio

De XPS 15 is de kleinere versie van de XPS 17 die een vernieuwd design krijgt. Ook deze stijlvolle laptop kreeg een kleine footprint en is de kleinste 15,6-inch performance class laptop1. Hij heeft een meeslepende audiovisuele ervaring dankzij een groter 16:10-display en nieuwe up-firing speakers. Met de nieuwste 10e generatie Intel® Core™ Processors, NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti grafische kaart (tot 64GB) en een batterijlevensduur tot maar liefst 25 uur2 zorgt de XPS 15 voor de perfecte mix tussen kracht en draagbaarheid om thuis of onderweg te werken. Ideaal om je favoriete serie te streamen, foto’s te bewerken voor Instagram of 4K-video’s te renderen voor jouw YouTube-kanaal.

Andere opvallende kenmerken van de XPS 15:

  • Immersive display met de beste beeldtechnologie (UHD+) zowel wat resolutie kleurnauwkeurigheid en -helderheid als HDR-certificering (VESA400 HDR). De XPS 15 is tevens uitgerust met Eyesafe displaytechnologie, een hardware-oplossing die schadelijk blauw licht vermindert zonder de kleur te vervormen.
  • Betere prestaties in een ontwerp dat 8% dunner is dan zijn voorganger.
  • Dunste 15,6-inch performance laptop met de hoogste scherm/bodyverhouding (92,9%). In vergelijking met de vorige versie heeft de XPS 15 een 5% groter 16:10 scherm in 5,6% kleiner formaat.
  • Voorzien van 3D-audio, een technologie die luisteraars een meeslepende geluidservaring bezorgt alsof hij ‘in de muziek’ wordt gezogen. Het zijn de allereerste pc’s/laptops6 met Waves Nx® 3D-audio voor luidsprekers (met duizenden microscopische gaatjes) die zijn getuned door de met een meervoudig Grammy Award® bekroonde producent Jack Joseph Puig.
  • Premium materialen. Zowel de XPS 15 en 17 zijn gemaakt van bewerkt aluminium en koolstofvezel. Ze zijn niet alleen licht van gewicht, maar toch sterk en duurzaam. Ideaal voor de mobiele gebruiker. Heel specifiek is het ontwerp van de nieuwe scharnierpunten waardoor er meer ruimte is voor het nieuwe InfinityEdge scherm.

Veilig samenwerken

Dell plaatste zijn kleinste HD-webcam ooit discreet aan de bovenkant van het scherm. Ideaal voor video meetings en presentaties. Dankzij de bovenaan gemonteerde microfoons met geavanceerde echo-onderdrukking en ruisonderdrukking kom je altijd luid en duidelijk over. De XPS-familie is verder voorzien van Windows Hello, een ingebouwde vingerafdruklezer in de aan/uit-knop. – Hiermee kan je de laptop niet alleen veilig ontgrendelen, maar verlies je geen tijd door een wachtwoord in te voeren.

XPS Creator Edition

Vandaag worden veel laptops reeds gebruikt voor een of andere vorm van creatie. Dell selecteerde enkele configuraties in de XPS-serie voor creatieve breinen en ondernemers die op hun pc vertrouwen om content te creëren en/of te bewerken, of het nu gaat om fotografie, grafisch ontwerpen, muziek of videobewerking. Op Dell.com zijn toestellen met deze specifieke configuratie gemarkeerd als ‘Creator Edition’.

Duurzame verpakkingen

Dell heeft zich tot doel gesteld om tegen 2030 100% duurzame verpakkingen te gebruiken, gemaakt van gerecycled of hernieuwbaar materiaal. Bij de nieuwe XPS-familie heeft Dell voor de verpakking nog meer schuim en plastic8 geëlimineerd. De hele XPS-verpakking kan in de recycleerbak, want Dell maakt gebruik van gerecyclede plastic opgevist uit de oceanen, lokaal gerecycled plastic, duurzame materialen en gerecycled golfkarton.
 
De software, ondersteuning en diensten maken de XPS-ervaring compleet. Zo kan je met Dell Mobile Connect de XPS-laptops naadloos integreren met uw smartphone. Zowel Android- als iOS-gebruikers kunnen bellen, sms’en versturen of het scherm van hun telefoon volledig spiegelen om de apps te gebruiken, meldingen te krijgen en bestanden7 tussen telefoon en XPS-laptop slepen.

 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This