Lenovo biedt klanten een ‘EPYC’-keuze in datacenterservers

10 mei 2020

Lenovo Data Center Group (DCG) kondigt vandaag de lancering aan van de ThinkSystem SR645 en SR665 twee-socket servers, met verbeterde prestaties en I/O-connectiviteit voor een hogere werklast. Deze aankondiging volgt op de lancering van de ThinkSystem SR635 en SR655 single-socket servers en breidt het serverportfolio van Lenovo uit met processoren uit de AMD EPYC 7002-reeks. 

Veel sectoren, zoals de financiële dienstverlening, de detailhandel en de productie-industrie, hebben behoefte aan een snellere verwerking van transacties, een betere gegevensanalyse en een grotere capaciteit voor grid computing. Tegelijkertijd moeten de efficiëntie en de totale eigendomskosten verbeterd worden. Om aan deze behoeften te voldoen, richt Lenovo zich op het leveren van open, betrouwbare en veilige infrastructuuroplossingen die bestaan uit toonaangevende servers, opslag en software. Met de toevoeging van de nieuwe ThinkSystem SR645- en SR665-servers met meer CPU-kernen en een groter geheugen, kan Lenovo klanten helpen om hun workloads te versnellen en de efficiëntie te verbeteren.

“Onze nieuwe Lenovo ThinkSystem-servers zijn ontworpen voor workloads zoals in-memory-databases, geavanceerde analyses, virtualisatie en AI,” zegt Kamran Amini, Vice President en General Manager van Server, Storage and Software Defined Infrastructure, Lenovo Data Center Group. “Met het uitzonderlijke vermogen, de snelheid en ingebouwde opslagmogelijkheden van deze nieuwe servers kunnen onze klanten voldoen aan de groeiende datavereisten van de huidige workload met de schaalbaarheid om mee te groeien met hun bedrijf.”

De servers ThinkSystem SR645 en SR665 omvatten:

  • Technologie van de volgende generatie – waaronder PCIe Gen4-ondersteuning, waarmee de I/O-bandbreedte verdubbeld wordt en de potentiële knelpunten van de servers van de vorige generatie geëlimineerd worden – zorgt voor een verhoging van de netwerkcapaciteit, wat essentieel is voor toepassingen die intensief gebruik maken van I/O.
  • Sterkere GPU-ondersteuning (tot 6 x 75W NVidia T4sTM), waardoor klanten efficiënt videoanalyse en inferentieoplossingen kunnen implementeren
  • Verhoogde ingebouwde opslagruimte tot 40 2,5″ drives of tot 32 NVMe-drives die dichte softwaregedefinieerde opslagoplossingen mogelijk maken.
  • Dankzij het grote aantal kernen hoeven klanten minder servers aan te schaffen, Hierdoor besparen ze ruimte en stroom en boeken ze bovendien sneller resultaten.

Deze voordelen zijn belangrijk in meerdere sectoren:

  • In de financiële dienstverleningssector bevinden de servers zich meestal in de buurt van de beurzen, zodat het besparen van rackspace van het grootste belang is.
  • In retailomgevingen kunnen de resultaten van snellere video-analyses de gebieden met veel verkeer in winkels identificeren om producten strategisch te plaatsen.
  • In de industrie zijn processen afhankelijk van efficiëntie, waardoor de mogelijkheid om snel analytische gegevens te verwerken een betere kwaliteitscontrole en een verbeterde doorvoer mogelijk maakt. Dit resulteert in hogere opbrengsten en een betere prognose van de garantiebehoeften.
  • In high performance computing (HPC)-omgevingen zoals wetenschappelijk onderzoek, betekent een hogere doorvoersnelheid snellere resultaten, waardoor eerdere ontdekkingen mogelijk zijn.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This