Zoom neemt Keybase over ontwikkelen end-to-end encryptiedienst

7 mei 2020

Zoom Video Communications en Keybase kondigen vandaag aan dat Zoom Keybase, een beveiligde messaging- en filesharingdienst, heeft overgenomen. De acquisitie van dit uitzonderlijke team van security- en encryptie-engineers versnelt het plan van Zoom om end-to-end encryptie te bouwen die past bij hun huidige schaalbaarheid.

“Er zijn communicatieplatforms met end-to-end encryptie. Er zijn communicatieplatforms met eenvoudig te implementeren beveiliging. Er zijn communicatieplatforms op ondernemingsniveau. Wij geloven dat geen enkel bestaand platform dit allemaal biedt. Dit is wat Zoom van plan is te bouwen om onze gebruikers tegelijkertijd veiligheid, gebruiksgemak en schaalbaarheid te bieden”, zegt Eric S. Yuan, CEO van Zoom. “De eerste stap is het juiste team bijeen te brengen. Keybase brengt ontzettend veel expertise op het gebied van encryptie en security met zich mee, en we zijn razend enthousiast om Max en zijn team te mogen verwelkomen. Door zo’n hechte groep van security-engineers aan boord te brengen, wordt ons 90-dagenplan om onze beveiliging te versterken significant versneld.”

“Keybase is verheugd om zich aan te sluiten bij het Zoom team!” zegt Max Krohn, mede-oprichter en developer bij Keybase. “Ons team is gepassioneerd over security en privacy en het is een eer om onze encryptie-expertise toe te passen op een platform dat dagelijks door honderden miljoenen gebruikers wordt gebruikt.”

Als onderdeel van Zoom’s security-engineering team, zal het Keybase team belangrijke bijdragen leveren aan Zoom’s 90-dagenplan om proactief de security- en privacymogelijkheden van het platform te identificeren, adresseren en versterken. Krohn zal de leiding nemen over het security-engineering team en zal rechtstreek rapporteren aan Yuan. De managementteams van Zoom en Keybase zullen samenwerken om de toekomst van het Keybase product te bepalen. De voorwaarden van de acquisitie zijn niet bekend gemaakt.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This