EPOS vraagt aandacht voor impact audio op productiviteit en welbevinden

5 mei 2020

Het audiomerk EPOS kondigt de lancering aan van zijn nieuwe wereldwijde campagne ‘Bad Audio is Bad Business’. De campagne is gebaseerd op recent onderzoek van het internationale marktonderzoeksbureau IPSOS en EPOS, waaruit blijkt dat 95% van de audio-eindgebruikers en besluitvormers audioproblemen ervaren die hun concentratie en efficiëntie op het werk beïnvloeden. Dit kost bedrijven die geen toegang hebben tot hoogwaardige audiotechnologie, zowel tijd als geld. Deze bevindingen en meer staan in het rapport ‘Understanding Sound Experiences’ van EPOS; een onderzoek onder 2.500 eindgebruikers en besluitvormers van audio-apparatuur, waarvan meer dan 75% werkzaam is in organisaties waar meer dan 200 mensen werken.

Met een video als middelpunt van de nieuwe campagne onderstreept EPOS het belang van “Wat?”. In deze video staat een onderzoek centraal waarin de kosten worden opgesomd van onder andere: elkaar verkeerd verstaan, miscommunicatie en herhaling als gevolg van slechte audio in het bedrijfsleven. Er worden bekende situaties en problemen geschetst die zeer herkenbaar zijn voor de kijker: van een conference call die misgaat tot verkeerd begrepen worden aan de andere kant van de lijn. De campagnevideo benadrukt het belang van goede audio-oplossingen die zorgen voor vlekkeloze intuïtieve communicatie en een moeiteloze samenwerking. Dit is geen overbodige luxe om als bedrijf succesvol te zijn in de huidige markt.

Volgens het rapport ‘Understanding Sound Experiences’ van EPOS, heeft 87% van de ondervraagde eindgebruikers ten minste één probleem ervaren door slechte geluidskwaliteit bij telefoongesprekken, ongeacht of ze nu op kantoor of vanuit huis werken. Voorbeelden hiervan zijn achtergrondlawaai (42%), dingen moeten herhalen (34%) en vragen of informatie kan worden herhaald (34%). Volgens het onderzoek veroorzaken deze problemen dat 69% van de eindgebruikers extra tijd moet besteden aan werktaken. De gemiddelde eindgebruiker verliest 29 minuten per week als gevolg van slechte geluidskwaliteit. Volgens besluitmakers leidt slechte audiokwaliteit tevens tot ontevreden klanten (23%), financiële verliezen door het onjuist uitvoeren van werkzaamheden (18%), verlies van belangrijk werk/een deal wat leidt tot financieel verlies voor het bedrijf (18%) of zelfs het verliezen van een tender (19%).

Er is echter een betrouwbare oplossing voor veel van deze frustraties en problemen met slecht geluid. Zo’n 79% van de besluitmakers is het ermee eens dat goede audio-apparatuur als headsets, hoofdtelefoons en speakerphones de problemen met geluid kan verminderen. De beste headsets die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, beschikken bijvoorbeeld over functies zoals op AI gebaseerde lawaaionderdrukkingstechnologie, wat betekent dat een luidruchtige collega of een drukke werkomgeving niet langer een afleiding vormt.

 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This