Colt introduceert VoIP-optimalisatie en IPv6-ondersteuning via SD-WAN-platform

30 april 2020

Colt Technology Services breidt zijn SD-WAN platform uit met VoIP-optimalisatie en ondersteuning voor IPv6. Met deze nieuwe functies kunnen bedrijven overal ter wereld anticiperen op de veranderende netwerkeisen waarmee zij worden geconfronteerd. Veel van hen moeten zich aanpassen aan de nieuwe realiteit van het thuiswerken en het grotere aantal toestellen dat verbinding zoekt met hun reeds zwaarbelaste netwerk.

Doordat mensen nu massaal thuiswerken is de vraag naar zakelijke VoIP-oplossingen groter dan ooit. Met een door SD-WAN ondersteund VoIP-netwerk kunnen bedrijven hun netwerk- en voice-infrastructuur optimaliseren om een superieure virtuele vergaderervaring te waarborgen. Colt SD-WAN identificeert bedrijfskritisch VoIP-verkeer van VoIP-applicaties binnen het klantnetwerk en prioriteert dit verkeer om de betrouwbaarheid en prestaties te optimaliseren. Als bedrijven deze oplossing gebruiken in combinatie met Colt SIP-Trunking, biedt Colt hen VoIP-optimalisatie met op Mean Opinion Score (MoS)-gebaseerde dynamische aansturing van het netwerkverkeer, zonder daarvoor extra kosten in rekening te brengen.

Colt is een van de eerste netwerkserviceproviders met een SD-WAN-oplossing die wereldwijde ondersteuning biedt voor IPv6. Elk nieuw toestel dat zich op een bedrijfsnetwerk aanmeldt heeft een uniek IP-adres nodig, en het aantal IPv4-adressen is beperkt. Colt SD-WAN biedt ondersteuning voor zowel IPv4- als IPv6-adressen. Dit biedt bedrijven de flexibiliteit om hun WAN’s vandaag in te richten op basis van IPv4 en tegelijkertijd rekening te houden met de toekomst. Klanten kunnen later overstappen op IPv6, zonder hoge bijkomende kosten.

“Overal ter wereld anticiperen bedrijven op de nieuwe manier van werken”, licht Peter Coppens, VP Product Portfolio bij Colt Technology Services toe. “Daarmee groeit ook de behoefte aan netwerken en oplossingen die zich even snel kunnen aanpassen. De nieuwe SD-WAN-mogelijkheden helpen hen om verbonden te blijven en maken hun netwerk toekomstbestendig en klaar voor de uitdagingen van de komende maanden en jaren. Bij Colt doen we vol trots wat we kunnen en wat nodig is om klanten verbonden te houden in deze ongekende tijden”, vervolgt hij. “Onze nieuwe oplossingen passen binnen onze missie om klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie, ongeacht de snelheid waarmee ze van werkwijze moeten veranderen.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This