CompTIA introduceert online testen voor zijn toonaangevende certificeringsexamens

28 april 2020

CompTIA, de toonaangevende leverancier van vendor-neutrale vaardigheidscertificeringen, introduceert een ‘anytime, anywhere’ online-testoptie voor zijn certificeringsexamens. Het bedrijf werkt samen met Pearson VUE, wereldwijd leider in computertesten, om zijn examens beschikbaar te maken via OnVUE, de online proctoring-oplossing van Pearson VUE.

 
Deze online testen zijn ideaal omdat ze certificeringskandidaten in staat stellen om:
  • testen overal te maken, of dat nu vanuit huis is of vanaf een andere privélocatie;
  • testen op elk moment te maken, zodat kandidaten examens op basis van hun eigen agenda kunnen inplannen;
  • testen in een goed beschermde omgeving te maken, omdat Pearson VUE met OnVUE voorziet in surveillance op afstand en zo garandeert dat alle kandidaten de test maken onder dezelfde strenge omstandigheden als wanneer ze dat op locatie zouden doen.
De online tests zijn in de plannen voor alle CompTIA-certificeringen, met uitzondering van CompTIA Certified Technical Trainer (CTT+).
 

Hoe het werkt

De voorbereiding voor een online CompTIA-certificeringsexamen bestaat uit enkele eenvoudige stappen.
  1. Bekijk het testbeleid en de testprocedure, inclusief het CompTIA-testbeleid, de CompTIA-kandidaatovereenkomst en het Pearson OnVUE-testbeleid.
  2. Voer een systeemtest uit met de computer en het netwerk dat je gaat gebruiken voor het examen. Dit is om vertragingen en stress tijdens het examen te voorkomen.
  3. Maak een Pearson VUE-testaccount aan (als je nog geen account hebt).
  4. Plan je examen in en maak het examen op de geplande datum.
De online-testoptie van CompTIA is wereldwijd beschikbaar in het Engels, met uitzondering van China, Cuba, Iran, Japan, Noord-Korea, Slovenië, Sudan, Syrië en Zuid-Korea.
 
Todd Thibodeaux, president en CEO van CompTIA: “Huidige en toekomstige IT-professionals, studenten, mensen die van loopbaan wisselen en anderen van wie de plannen tijdelijk on hold staan door de COVID-19-pandemie kunnen gewoon doorstuderen. Maar dit geldt in de toekomst ook voor mensen die überhaupt liever op afstand hun examen maken. Zodra zij er klaar voor zijn om het examen af te leggen, staan wij paraat. Kandidaten maken hun examens op een platform dat voorziet in een rijke gebruikerservaring en robuuste security, en dat gewoon vanuit huis. De online-testoptie is een mooie aanvulling op ons wereldwijde certificeringsprogramma. We zijn trots om hierin samen te werken met onze langdurige partner Pearson VUE.”
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This