NrgFin slaat handen in elkaar met Britse Ensek

26 april 2020

Een overname aankondigen in hartje coronacrisis, het valt niet vaak voor. En toch is dat exact wat Ensek vandaag doet. Want het Britse softwarebedrijf slaat de handen in elkaar met NrgFin. Dit Belgische bedrijf met zetel in Valkenswaard gaat voortaan als Ensek Benelux door het leven. De samenwerking is een volgende stap in de snelle groei van NrgFin. Het doel? Europese energiebedrijven helpen om zich efficiënt te organiseren en hun klantenservice te verbeteren door inzichten te geven in een massa data.

Iedereen herkent de situatie wel. Je betaalt een maandelijks bedrag aan jouw energieleverancier, en om de zoveel jaar passeert een medewerker bij jouw thuis om de meterstand te noteren. Zo brengt het energiebedrijf in kwestie (achteraf) in kaart hoeveel je effectief verbruikt hebt (en of de eerdere rekening klopt). 

Verleden en toekomst voorspellen

Nichebedrijf NrgFin voorkomt dat energieleveranciers op deze manier achter de feiten aanhollen. “We kruisen onze kennis van de energiemarkt met big data. Door alle mogelijke informatie over het verbruik van klanten te verzamelen (vroegere facturen, informatie van de netbeheerder, …), zijn we in staat om naar het verleden en de toekomst te kijken”, weet Ilse Melotte (managing director Ensek Benelux). 

“We analyseren snel hoeveel energie een klant de voorbije periode verbruikt heeft, zodat je juiste facturen kan opmaken. En we voorspellen hoeveel hij in de toekomst zal nodig hebben. Dankzij die inzichten kan een energiebedrijf heel gericht energie aan- en verkopen. Onze klanten zijn vooral bedrijven met een uitgebreid klantenbestand, zoals Total Gas & Power, Lampiris, Octa+, Elegant, Antargaz en Essent.”

Nieuw SaaS-product en sprong richting Nederland

Ensek en NrgFin zijn complementair. De Britten – een uit de kluiten gewassen bedrijf van 175 medewerkers – zetten met deze deal voor het eerst voet op het Europese vasteland.

Het groeipotentieel is dubbel, verduidelijkt Gunter Walmagh (Director Business Development Ensek Benelux): “Enerzijds lanceren we nieuwe producten. NrgFin is als business consultant en financieel databedrijf een pionier in Europa. Terwijl Ensek over een krachtige, schaalbare en kostenefficiënte IT-oplossing beschikt. Die kennis bundelen we in een SaaS-product. Dat komt onze huidige klanten alleen maar ten goede.”

Daarnaast wil het nieuwbakken Ensek Benelux de klantenportefeuille uitbreiden: “In België zijn we overal gekend. Maar in Nederland ligt nog veel groeipotentieel. Vanuit België en Nederland willen we op termijn internationaal verder doorgroeien.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This