Xelion hosted VoIP/UC-platform geïntegreerd  met WhatsApp Business

24 april 2020

Klanten van Xelion kunnen vanaf nu ook WhatsApp Business integreren in het platform Xelion 7 en zo makkelijk via WhatsApp communiceren met hun doelgroepen. Naast inkomende chat, sms en telefonische oproepen is het nu mogelijk om ook inkomende WhatsApp-berichten op één centrale plek in Xelion te ontvangen, af te handelen en te beheren.

Door integratie van WhatsApp Business in Xelion7 kunnen zakelijke organisaties met een WhatsApp Business account vanaf nu 1-op-1 het gesprek aangaan met consumenten via ’s werelds meest populaire messaging kanaal. Xelion is daarmee de eerste zakelijke aanbieder die berichten op basis van WhatsApp integreert in zijn hosted VoIP/UC-platform. Daarmee wordt elk klantcontact dat plaatsvindt via telefonie, webchat, sms of WhatsApp georganiseerd en beheerd in één totaaloplossing. Deze aanpak zorgt ervoor dat de service naar bedrijven en consumenten stukken eenvoudiger en doelgerichter kan worden opgezet.

WhatsApp Business en koppeling met Xelion

WhatsApp Business toevoegen als customer care kanaal opent voor bedrijven de deur naar een verbeterde en efficiëntere klantenservice, goede mogelijkheden om de omzet te verhogen en de druk op de klantenservice te verminderen. Consumenten kunnen bedrijven met een WhatsApp Business Account nu direct benaderen via het vertrouwde kanaal dat ze dagelijks al veel gebruiken in de communicatie met vrienden en bekenden.

Met de integratie van Xelion met WhatsApp Business kunnen Xelion gebruikers hun eigen WhatsApp Business Account koppelen aan de Xelion Contactcenter module. Agenten kunnen dan WhatsApp berichten ontvangen en direct ook vanuit Xelion een reactie terug sturen. De conversatie die vervolgens ontstaat, wordt hierbij centraal in Xelion vastgelegd. Omdat Xelion ook integratie naar onder meer Power BI en CRM applicaties ondersteunt, kan de informatie en contacthistorie die centraal is vastgelegd optimaal in kaart worden gebracht en geanalyseerd worden. Hierdoor kunnen organisaties hun service levels beter monitoren en aansturen op het gebruik van de meest effectieve kanalen.

De integratie tussen Xelion en WhatsApp Business is tot stand gekomen in samenwerking met CM.com. CM.com is officieel WhatsApp Business Provider en daarmee door Facebook aangesteld om geïnteresseerde bedrijven te faciliteren in het aansluiten van WhatsApp Business accounts. Daarnaast ondersteunt en levert CM.com API gebaseerde integraties met Software – en Applicatieproviders. Xelion en CM.com, twee van origine Nederlandse bedrijven, werken al vele jaren samen als het gaat om integratie van technologie. Dit heeft eerder al geresulteerd in een succesvolle koppeling met het Voice Platform (SIP Trunk) van CM.com en de integratie van de SMS-diensten met het Xelion-platform. Volgens Micha Cohen van Xelion was het dan ook een logische stap om ook de WhatsApp integratie via CM.com op te tuigen.

“De diensten van zowel Xelion als van CM.com zijn gericht op het optimaal gebruiken en het op innovatieve wijze inzetten van communicatiekanalen”, zegt CEO Jeroen van Glabbeek van CM.com. “Consumenten kiezen vandaag de dag graag zelf wanneer en op welke wijze ze met bedrijven willen communiceren. De mobiele telefoon en de daarop geïnstalleerde populaire chat apps zoals WhatsApp en Apple Business Chat spelen een steeds grotere rol bij het bepalen van hun voorkeur. Het is goed te zien dat Xelion inspeelt op deze ontwikkeling door WhatsApp Business als meest populaire kanaal te integreren in haar software.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This