Innodisk brengt NVMe naar industriële toepassingen

24 april 2020

Industriële toepassingen zijn (te) lang achtergebleven bij de adoptie van NVMe-technologie. De vraag naar krachtige flash-opslagapparaten in industriële toepassingen is nog nooit zo groot geweest, maar toch hebben NVMe-apparaten gefaald in het bereiken van bevredigende prestaties en duurzaamheid in dergelijke toepassingen. Innodisk wil hier nu verandering in brengen met een speciaal voor industrieel gebruik ontwikkelde reeks op NVMe gebaseerde storage-apparaten.

Industriële toepassingen maken al enige tijd gebruik van NVMe flash-opslagapparaten, maar de prestaties zijn nog steeds teleurstellend. Terwijl de razendsnelle schrijfsnelheden die NVMe belooft in korte tijd mogelijk zijn, blijven de gemiddelde schrijfsnelheden traag. 

‘Dubbele’ prestaties

Innodisk’s industriële NVMe-flash-opslagapparaten bieden een dubbele prestatiemodus, waardoor naast topprestaties ook stabiele prestaties mogelijk zijn. Dat is en gevolg van de firmware-technologie die Innodisk heeft ontwikkeld. 

Innodisk’s NVMe-prestaties (rechts) in vergelijking met een industrieel DRAMless Gen. 3 x4 NVMe-opslagapparaat van een andere fabrikant (links) in een kamertemperatuurtest met out-of-box-apparaten.

In een schrijfsnelheidstest tussen Innodisk’s 3TE6 NVMe 1 TB M.2 SSD en een vergelijkbare industriële 1 TB NVMe SSD van een andere fabrikant, hield Innodisk’s 3TE6 een gemiddelde schrijfsnelheid van 1 GB/s met minimale variaties in de schrijfsnelheid. Ondertussen heeft het apparaat van de andere fabrikant twee aanzienlijke prestatiedalingen ondergaan, veel grotere veranderingen in de schrijfsnelheid ervaren en slechts een gemiddelde schrijfsnelheid van 380 MB/s bereikt. 

De dubbele prestaties van Innodisk’s NVMe-flash-opslagapparaten strekken zich ook uit tot omgevingen met een brede temperatuur, wat zorgt voor hoge en stabiele prestaties, zelfs bij extreme temperaturen.

Apparaten voor industriële toepassingen

Innodisk’s NVMe-producten zijn beschikbaar in M.2 2242 & 2280, CFexpress en NanoSSD vormfactoren, met PCIe Gen. 3 en aankomende Gen. 4 interfaces. In combinatie met capaciteiten tot 2 TB, toonaangevende beveiligingsfuncties, brede temperatuurklare ontwerpen en een stabiele langetermijnvoorziening, zijn Innodisk’s NVMe-producten ideaal voor industrieel gebruik en vandaag de dag beschikbaar. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This