Motorola zet Thales-technologie in voor nieuwe eSim-only smartphone

24 april 2020

Voor de gloednieuwe Motorola razr koos communicatietechnologiebedrijf Motorola voor de Thales embedded SIM (eSIM). De Motorola razr is de eerste opvouwbare smartphone die uitsluitend vertrouwt op deze compacte oplossing voor veilige mobiele connectiviteit. Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, maakt de eSIM een nieuwe generatie van verbonden consumentendevices mogelijk. De technologie kan bijvoorbeeld worden gebruikt in smartphones, wearables en PC’s.

 

Kwaliteiten eSIM

Designers streven tegenwoordig naar vernieuwende ultra-platte devices. De eSIM doet meer dan enkel het besparen van de schaarse ruimte. De ingebouwde SIM stelt gebruikers in staat om hun mobiele netwerkabonnementen, die veilig zijn opgeslagen op de eSIM, op afstand aan te bieden en bij te werken. Dit wordt ook wel remote SIM provisioning genoemd. Abonnees hoeven geen fysieke SIM-kaarten meer in te voeren, omdat ze profiteren van een volledig gedigitaliseerde dienst.
 
Thales embedded SIM voor Motorola voldoet aan de specificaties van de GSMA voor SIM-voorziening op afstand. Deze universele aanpak stelt fabrikanten in staat om nieuwe productklassen aan te bieden op basis van deze gemeenschappelijke embedded SIM-architectuur. Om dit ecosysteem te ondersteunen, hebben meer dan 200 mobiele operators in bijna 90 landen eSIM-diensten voor consumenten gelanceerd, of zijn ze van plan dit te doen.
 
Neil Shah, VP Research, Counterpoint Research: “De verwachting is dat er in de komende jaren meer dan 2,8 miljard eSIM-only smartphones in gebruik worden genomen. De markt van eSIM-smartphones groeit snel gezien de toenemende adoptie over de prijsklassen heen. Dat biedt meerdere voordelen voor smartphone fabrikanten, exploitanten en gebruikers van eSIM.”
 
Emmanuel Unguran, EVP Mobile Connectivity Solutions bij Thales: “Het besluit van Motorola om voor hun topproduct enkel met eSIM te werken, weerspiegelt het vertrouwen van het bedrijf in deze uiterst ruimtebesparende aanpak om mobiele connectiviteit te beveiligen. Het toont ook vertrouwen in Thales, wereldleider op het gebied van eSIM-technologie en aanverwante diensten voor abonnementenbeheer en een van de ontwikkelaars van de nieuwste GSMA-specificaties voor provisioning op afstand.”
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This