Global AI Community benoemt Willem Meints (Info Support) tot board member

24 april 2020

Willem Meints (35), Technology Advocate bij Info Support, is begonnen als board member van de Global AI Community, een wereldwijde organisatie die iedereen met een passie voor kunstmatige intelligentie (AI) met elkaar verbindt. Willem zal in deze functie regelmatig als het gezicht van de vrijwilligersorganisatie op de voorgrond treden, meehelpen bij de coördinatie van wereldwijde meet-ups, open source initiatieven via de website in de spotlights zetten of lesmateriaal aanbieden aan de ongeveer 12.000 leden van de organisatie.

Willem Meints is één van de zes board members die allemaal actief zijn in andere delen van de wereld, waardoor de Global AI Community 24/7 bereikbaar is voor geïnteresseerden. De organisatie bestaat nu drie jaar en wil AI voor iedereen toegankelijk maken door kennisdeling zo makkelijk mogelijk te maken. Dit doet de club onder meer door lokale bijeenkomsten over de hele wereld te ondersteunen en jaarlijks een drietal wereldwijde initiatieven op te zetten. Het gaat daarbij om workshops, lezingen of de uitwisseling van ervaringen.

Een van die wereldwijde initiatieven vond deze maand plaats: een livestream van 30 uur waarbij elk uur een andere spreker – onder meer van gerenommeerde bedrijven als Facebook en Microsoft – het wereldwijde publiek toesprak. Het event werd uitgezonden op onder meer Facebook, Youtue en Twitch en voornamelijk bezocht door developers, data scientists en technici waarbij ervaring geen rol speelt; zowel studenten als deskundigen met meer dan twintig jaar ervaring laten zich in de community zien.

Imiddels is Willem bijna 13 jaar werkzaam voor Info Support waar hij als Technology Advocate klanten adviseert bij het implementeren van nieuwe technieken rondom onder andere AI. Hij is bovendien door Microsoft erkend als MVP op het gebied van AI en schrijver van het boek Deep Learning with Microsoft Cognitive Toolkit Quick Start Guide: A practical guide to building neural networks using Microsoft’s open source deep learning framework.

De kersverse board member is trots op zijn benoeming, omdat hij vindt dat we informatie over AI zo breed mogelijk beschikbaar moeten stellen. “Dat is via onze organisatie voor iedereen mogelijk zolang je maar over een laptop beschikt. Ik ben dankbaar dat Info Support me steunt in de missie om AI voor iedereen toegankelijk te maken door tijd en ruimte beschikbaar te stellen.”

Info Support heeft kantoren in Mechelen (BE) en Veenendaal (NL). 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This