VMware behaalt ruimschoots zijn belangrijkste Virtual Cloud Network-mijlpalen

9 april 2020

VMware heeft nu meer dan 15.000 Virtual Cloud Network-klanten, waaronder 89 van de Fortune 100 en acht van de top 10 Telco’s. Dit aantal is sinds mei 2018 elk boekjaar met gemiddeld 50 procent gegroeid. De Virtual Cloud Network-oplossing van VMware is een integraal onderdeel van VMware Cloud Foundation, dat wordt aangeboden op alle grote hyperscale cloudproviders: AWS, Azure, Alibaba Cloud, Google Cloud, IBM Cloud en Oracle Cloud. Hierdoor kan VMware private clouds net zo efficiënt en wendbaar maken als public clouds waarbij het de bedrijfscontinuïteit optimaal ondersteunt.

VMware kondigt ook nieuwe networking- en beveiligingsinnovaties aan waarmee elke organisatie de public cloud-ervaring on-premises kan aanbieden. Met de VMware NSX-T 3.0 en VMware vRealize Network Insight 5.2 krijgen organisaties een nog hoger niveau van automatisering en inzicht in networking-functies die diensten omvatten van Layer 2 tot Layer 7 application firewall, load balancing en IDS/IPS-filtering.

Zeven jaar geleden was VMware een pionier op het gebied van software-defined networking, van het analoog ontkoppelen van netwerkfuncties van fysieke apparaten, naar het ontkoppelen van virtuele servers van fysieke servers. Hierdoor konden de implementatietijden van applicaties teruggebracht worden van maanden naar minuten. Ook maakte het microsegmentatie economisch en operationeel haalbaar om zo de interne, laterale verspreiding van malware te stoppen. Twee jaar geleden introduceerde VMware het Virtual Cloud Network, waarmee de virtual networking- en beveiligingsmogelijkheden van edge tot core tot cloud werden uitgebreid voor elke workload in VM’s, containers of bare metal. Tegenwoordig is VMware’s Virtual Cloud Network-oplossing de enige complete Layer 2-7 virtual networking stack in de branche. Het biedt zeer innovatieve mogelijkheden voor switching, routing, firewalling en SD-WAN in software voor enterprise- en Telco/5G-omgevingen.

“Onze Virtual Cloud Network-oplossing helpt onze klanten om de public cloud-ervaring on-premise te bieden, waardoor de inefficiënte IT-ticketaanvragen en lange wachttijden voor networking- en beveiligingswijzigingen verdwijnen”, zegt Tom Gillis, senior vice-president en general manager, Business Unit Networking and Security bij VMware. “Via private, public en Telco-clouds en van het datacenter naar het kantoor: het Virtual Cloud Network heeft networking vereenvoudigd en klanten tijd en geld bespaard. Onze gegevens laten zien dat klanten een verlaging van 59% van de investeringsuitgaven en een verlaging van 55% van de operationele uitgaven kunnen bereiken ten opzichte van traditionele netwerkoplossingen.”

Nieuwe innovaties voor het Virtual Cloud Network

Automatisering en vervanging van verouderde network- en beveiligingsinfrastructuur blijven de belangrijkste redenen voor adoptie van het Virtual Cloud Network. Tegenwoordig levert VMware nieuwe innovaties, met in gedachte dat het Virtual Cloud Network de enabler is voor het leveren van de public cloud-ervaring on premises. Deze innovaties omvatten: 

  • Public Cloud-ervaringen
  • Intrinsieke security
  • Full stack networking & security voor moderne applicaties
  • End-to-End inzicht en analytics 
  • Networking voor Next-Generation Telco Clouds en 5G 
  • Virtual Cloud Networking voor Azure Edge Zones

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This