Voormalig Uber-topman Patrick Stal start bij N26 als VP Global Marketing

8 april 2020

De mobiele bank N26 maakt bekend dat Patrick Stal aan de slag gaat als VP Global Marketing. Stal maakt zijn start bij N26 nadat hij ruim twee en een half jaar de leiding had over de marketingactiviteiten van Uber in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij brengt meer dan tien jaar expertise in brand building en growth marketing mee naar N26.

In zijn nieuwe rol wordt Stal verantwoordelijk voor het opschalen van het marketingteam van N26 en het opvoeren van de groei in alle 25 markten waarin de mobiele bank actief is, en rapporteert rechtstreeks aan Alexander Weber, Chief Growth Officer bij N26. Hij zal toezicht houden op Performance, Research & Analytics, Marketing, Product Marketing, PR, Partnerships en lokale marketingteams. Hij brengt deze functies samen om N26 wereldwijd neer te zetten als ‘the bank people love to use’.

Als Head of EMEA Marketing bij Uber gaf Stal leiding aan meer dan 220 marketing experts in 40 verschillende markten. Hij hielp hen om Uber te verbinden met lokale gemeenschappen en steden over de hele wereld. Hij begon zijn carrière in management consulting, voordat hij zich aansloot bij bij Interbrand, waar hij Managing Director was voor de consultancy in de BeNeLux. Daarna stapte hij over naar TomTom, waar hij senior marketingfuncties bekleedde in de consumenten- en sportdivisies van het merk.

“Ik heb Patrick leren kennen als een van de weinige marketingleiders die uitblinkt in zowel Brand- als Performance marketing, en heb enorm veel respect voor zijn eerdere prestaties bij het leiden van volledig functionerende marketingteams in meerdere markten. Ik ben dan ook erg blij om met hem te mogen samenwerken om onze groei te versnellen, en de kwaliteit van alle marketingdisciplines naar een hoger niveau te tillen”, aldus Alexander Weber, Chief Growth Officer van N26.

“Ik heb ontzettend veel zin om te starten bij N26 in een tijd waarin technologie, finance en innovatie samenkomen om de manier waarop we bankieren te veranderen. Ik denk dat we de mogelijkheid hebben om één van ‘s werelds meest waardevolle merken op te bouwen, en de relatie van de wereld met bankieren en met geld zelf te veranderen”, voegt Stal toe.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This