Red Hat benoemt Paul Cormier tot president en CEO

8 april 2020

Red Hat., leverancier van open source-oplossingen, maakt bekend dat Paul Cormier zijn nieuwe president en chief executive officer is. Cormier was voorheen Red Hat’s president Products & Technologies en volgt Jim Whitehurst op, die nu president van IBM is.Sinds Cormier in 2001 bij Red Hat in dienst kwam, hebben zijn leiderschap en visie bijgedragen aan de belangrijkste strategieveranderingen van het bedrijf en de uitbreiding van het producten- en dienstenportfolio. Zo heeft Red Hat het pionierwerk met betrekking tot het abonnementsmodel dat Red Hat transformeerde van een opensourcedisruptor tot een steunpilaar voor bedrijfstechnologie aan Cormier te danken. Red Hat Linux veranderde van een vrij te downloaden besturingssysteem naar Red Hat Enterprise Linux, het toonaangevende Linux-platform voor bedrijven dat vandaag de dag door meer dan 90 procent van de Fortune 500-organisaties wordt gebruikt.

Cormier was bij meer dan 25 overnames bij Red Hat betrokken. Deze overnames hebben er voor gezorgd dat het bedrijf veel verder is gekomen dan zijn Linux-wortels en droegen bij aan de realisatie van een volledige, moderne IT-stack op basis van opensource-innovatie. Door de beschikbaarheid van enterprise opensourceproducten voor de hele technologie-stack en alle veranderende bedrijfsmodellen is open source een bron van innovatie in de software-industrie geworden. Dit resulteert in een snellere vooruitgang dan propriëtaire leveranciers zouden kunnen bieden. 

Cormier is al meer dan tien jaar een voorstander van de open hybride cloud. Die biedt klanten de flexibiliteit om elke app te leveren, waar dan ook en op elke infrastructuur, van de ‘edge’ en bare metal tot meerdere publieke clouds. Deze visie hielp bij het neerzetten van Red Hat OpenShift als basis van hybride cloud-implementaties in verschillende industrieën. Cormier sloot ook een aantal baanbrekende samenwerkingen, waaronder met Microsoft, om een bredere keuze bij hybride cloud-implementaties te bieden. Verder speelde hij een belangrijke rol in de overname door IBM, waarbij hij zich richtte op de schaalvergroting en versnelling van Red Hat met behoud van de onafhankelijkheid en neutraliteit van het bedrijf.

Tijdens zijn dienstverband bij Red Hat hield Whitehurst toezicht op de uitbreiding en de toenemende invloed van Red Hat in de hele technologie-industrie, inclusief de groeiende inkomsten van meer dan $500 miljoen tot bijna $3 miljard voor het boekjaar 2018, evenals de baanbrekende overname van Red Hat door IBM voor $34 miljard in 2019. Onder zijn leiding werd Red Hat zes keer genoemd in de Forbes-lijst van “The World’s Most Innovative Companies” en in 2019 en 2020 in Fortune’s lijst van de Most Admired Companies. Naast zijn nieuwe rol als president van IBM wordt Whitehurst voorzitter van Red Hat, als opvolger van Arvind Krishna, die nu CEO van IBM is.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This