Ivanti introduceert self-healing mogelijkheden met nieuwe Ivanti Assistants voor Enterprise Service Management

7 april 2020

Ivanti breidt zijn portfolio van enterprise service management (ESM)-oplossingen uit met Ivanti Assistants die self-healing mogelijkheden bieden voor endpoints. De nieuwe suite van automatiseringsbots is ontworpen om het detecteren en oplossen van diverse IT-problemen van gebruikers te automatiseren. Dit helpt bij het verlichten van de belasting van servicemanagement- en helpdeskteams, en stelt deze tevens in staat om proactief contact te leggen met eindgebruikers en problemen op te lossen die anders ongemeld of genegeerd zouden blijven.

“Ivanti Assistants zijn een nieuwe familie van cloud-gebaseerde automatiseringsbots met self-healing mogelijkheden die IT-organisaties voorzien van hun eigen 24/7 virtuele support-team,” zegt Ian Aitchison, senior productdirecteur bij Ivanti. “Met deze krachtige automatiseringsbots kunnen IT-servicedesks doen wat ze nooit eerder voor mogelijk hielden – proactief problemen op endpoints monitoren, identificeren en automatisch repareren, voordat gebruikers zelfs maar weten dat ze er zijn. Verder stellen Assistants de IT-afdeling in staat om proactief contact op te nemen met eindgebruikers die misschien niet altijd contact met IT opnemen wanneer ze met een serviceonderbreking geconfronteerd worden. Het is een win-winsituatie voor alle IT-organisaties die moeite hebben om zowel automatisering mogelijk te maken als hun menselijke relaties te verbeteren, en tegelijkertijd de individuele en uiteenlopende behoeften van eindgebruikers tijdig aan te pakken.”

Ivanti biedt momenteel vier Ivanti Assistants aan, elk gericht op het handhaven van een hoog serviceniveau op hun eigen gebieden van IT-expertise voor eindgebruikers: beveiliging en compliance, bedrijfscontinuïteit, gebruikersproductiviteit en resource-optimalisatie. Elke Assistent doorloopt een reeks van regelmatig geplande controles op de endpoints van een organisatie om te bepalen waar eindgebruikers uitdagingen ondervinden. Dit kunnen veelvoorkomende problemen zijn zoals lange aanmeldtijden, applicatiefouten of het ontbreken van de vereiste beveiligingsinstellingen. Elke Assistent heeft een bibliotheek met bewaakte items binnen zijn expertisegebied, en klanten kunnen die ook aanvullen naar hun eigen zakelijke behoeften.

Met Ivanti Assistants kan elk gedetecteerd probleem direct geautomatiseerd worden opgelost, zoals bijvoorbeeld het weer inschakelen van een firewall. Mocht het probleem niet direct oplosbaar zijn, dan kan de Assistant een incidenten-ticket aanmaken in Ivanti Service Manager. Dat incident kan vervolgens menselijke interactie stimuleren, naar geleerde kennis refereren en een geautomatiseerde workflow volgen. Dit leidt tot een goede ESM/IT service management (ITSM) oplossing, of het tot echt proactief probleemmanagement. Zo wordt de oorzaak van de incidenten van morgen vandaag al opgelost.

Het belangrijkste is dat Ivanti Assistants door middel van detectie en het aanmaken van tickets IT-servicedeskmedewerkers in staat stellen om proactief contact op te nemen met eindgebruikers en ze aan te bieden om de vervelende terugkerende problemen op te lossen die normaal gesproken niet gemeld worden, maar die toch een impact hebben op de productiviteit en de perceptie van de IT-afdeling beschadigen.

“Door een gespecialiseerd virtueel supportteam aan Ivanti Service Manager toe te voegen, verhogen onze klanten de uptime, verminderen ze niet-gemelde IT-fouten, verhogen ze de productiviteit en – nog belangrijker – verbeteren ze de positieve perceptie van IT. Dit doen we door in te spelen op de frustratie van de eindgebruiker over die IT-kwesties die nooit echt goed zijn aangepakt,” besluit Aitchison.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This