Dell Technologies introduceert 8 kant-en-klare AI-bundels

6 april 2020

Kunstmatige intelligentie (AI) zal een grote impact hebben op onze wereld en we staan nog maar aan het begin. Dell Technologies introduceert nieuwe specifieke AI-oplossingen om zijn klanten te ondersteunen bij het stimuleren van AI-initiatieven en het vereenvoudigen van AI-workflows.

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat meer dan 48 procent van de CIO’s dit jaar AI wil implementeren. Dit toont aan dat AI voor steeds meer bedrijven – ongeacht hun grootte, locatie of sector – een strategische prioriteit is. Toch kan het implementeren en beheren van AI-workloads complex en tijdintensief zijn, omdat AI zowel uitgebreide hardware/software-integraties als tests vereist.

Om deze overgang te vergemakkelijken en de complexiteit weg te nemen, heeft Dell Technologies nieuwe oplossingen ontwikkeld om datawetenschappers en -onderzoekers te helpen hun AI-toepassingen en -projecten zonder vertraging op te starten. Onze nieuwste AI-oplossingen, die vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar zijn, omvatten volgende 8 bundels:

Dell Cloud-Native Machine Learning met One Convergence DKube

Een Convergence DKube deeplearning-as-a-service software-installatie levert het gemak van cloud-like gebruik in een on-premise omgeving om de kosten te verlagen door de onderliggende versnelde berekening en opslag te abstraheren. Dit desktop-to-datacenter AI-systeem – dat zowel op werkstations als op servers kan draaien – herkent automatisch bruikbare resources en kan worden geschaald door nodes aan het cluster toe te voegen.

Dell EMC HPC Ready Architecture voor AI en Data Analytics

De nieuwe Dell EMC HPC Ready Architecture voor AI en Data Analytics levert de kracht van versnelde AI-computing voor edge-computing met een eenvoudig te implementeren cloud-native stack. Daarnaast vermindert het ook het aantal IT-silo’s en door diverse acties te consolideren daalt de total cost of ownership (TCO) tot een derde in vergelijking met het uitvoeren van AI, data-analyse en HPC-werklasten op verschillende systemen.

Dell EMC Ready oplossingen voor gegevensanalyse

Dell Technologies introduceert twee nieuwe gevalideerde architecturen die klanten helpen om AI en data-analyse te gebruiken om sneller inzicht te krijgen in hun data.

Dell EMC Ready Solutions for Data Analytics – Spark on Kubernetes

Klanten kunnen nu met de unified analytics engine Apache Spark de verwerking van grootschalige batch- en streaminggegevens versnellen, waardoor de werklast 100 keer snellerkan worden uitgevoerd.

Dell EMC Ready oplossingen voor gegevensanalyse – Splunk Enterprise

Klanten kunnen nu de kracht van Splunk Enterprise hebben om real-time inzichten te halen uit data van hun machines. De architectuur is gebaseerd op Dell EMC PowerEdge-servers en biedt hoge prestaties en lage latency I/O.

Dell Precision Data Science Workstation Guided Install Edition

Voorbereiding en modeltraining zijn vaak de meest tijdrovende onderdelen voor een datawetenschapper. Dell erkent dit en ontwierp de Dell Precision Data Science Workstation-portfolio om datawetenschappers te helpen zich te concentreren op het experimenteren en verkennen, in plaats van op het onderhouden van AI-systemen en het wachten op de voltooiing van de modeltrainingen.

Het portfolio is gebaseerd op de mobiele werkstations uit de Precision 7000-serie van Dell en de 5820 en 7920 torenwerkstations en bevat NVIDIA Quadro RTX 5000, RTX 6000 en RTX 8000 GPU’s. De systemen zijn gecertificeerd NVIDIA NGC-Ready om data wetenschappers en onderzoekers te helpen snel AI-frameworks met containers te gebruiken.

Dell Precision Data Science Workstation en Dell EMC Isilon schaalbare NAS H400-oplossing voor datawetenschappers

AI-initiatieven beginnen over het algemeen klein met een datawetenschappelijk probleem en een proof of concept. Dit nieuwe aanbod gebruikt zowel gecombineerde kracht van het Dell Precision 7920 Tower Data Science Workstation als Dell EMC Isilon scale-out NAS. Met deze oplossing kunnen datawetenschappers hun modellen bouwen op werkstations terwijl ze deze modellen trainen met behulp van data die zich op snelle, high-performance scale-out gedeelde opslag bevinden. Ze kunnen dan naadloos overgaan naar de productie zonder te hoeven schakelen tussen systemen of data te migreren.

Dell EMC Isilon schaalbare NAS voor Deep Learning Workloads

Dell en NVIDIA hebben samengewerkt om te laten zien hoe de workload voor deeplearningtraining kan worden versneld en geschaald door Dell EMC Isilon, Dell EMC PowerSwitch en NVIDIA DGX-2 systemen te combineren met NVIDIA V100 Tensor Core GPU’s. Door deze referentiearchitectuur te volgen, kunnen bedrijven sneller implementeren, een grotere modelnauwkeurigheid bereiken en de bedrijfswaarde versnellen met AI op schaal.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This