Red Hat versnelt AI-/ML-workflows en levert AI-gedreven applicaties met Red Hat OpenShift

24 maart 2020

Red Hat ziet dat steeds meer organisaties Red Hat OpenShift gebruiken als de basis voor het bouwen van artificial intelligence (AI) en machine-learning (ML) data science workflows en intelligente applicaties op basis van AI. OpenShift biedt agility, flexibiliteit, portability en schaalbaarheid in de hele hybride cloud, van cloudinfrastructuur tot edge computing implementaties. Dit is noodzakelijk om ML-modellen en intelligente applicaties sneller en zonder vendor lock-in te ontwikkelen en in productie te nemen.

OpenShift biedt geïntegreerde DevOps-mogelijkheden voor onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) via Kubernetes Operators en door NVIDIA GPU-aangedreven infrastructuurplatforms. Met deze combinatie kunnen organisaties de implementatie en het levenscyclusbeheer van AI/ML-toolchains vereenvoudigen en het helpt bij de ondersteuning van een hybride cloudinfrastructuur. Door deze verbeteringen kunnen data scientists en softwareontwikkelaars nu beter samenwerken en innoveren in de hybride cloud in plaats van zich enkel bezig te houden met het beheren van infrastructuur.

Interesse in AI/ML

De interesse die Red Hat ziet in AI en ML bevestigt de bevindingen in zijn onlangs uitgebrachte rapport, de 2020 Red Hat Global Customer Tech Outlook. 876 Red Hat-klanten gaven aan wat hun topprioriteiten op IT-gebied zijn. Het blijkt dat 30 procent van de respondenten de komende 12 maanden AI/ML wil gaan gebruiken en voert daarmee de ranking aan van technology workloads die bedrijven in 2020 overwegen te gaan gebruiken.

Naast een divers spectrum aan klanten die OpenShift gebruiken om AI/ML-workflows te versnellen en AI-aangedreven intelligente applicatie te leveren, hebben AI/ML ISV-partners zoals CognitiveScale, Dotscience, NVIDIA en Seldon onlangs OpenShift-integraties ontwikkeld via gecertificeerde Kubernetes-operators. OpenShift bevordert ook IBM Cloud Paks om klanten te helpen sneller over te stappen op de cloud en hun bedrijfsvoering te transformeren ter ondersteuning van nieuwe workloads, waaronder AI/ML/DL.

Daarnaast werkte Red Hat met Hewlett Packard Enterprise (HPE) en NVIDIA samen aan een nieuwe Accelerated AI Reference Architecture, die ontwerp- en implementatierichtlijnen biedt om gezamenlijke klanten te helpen sneller AI-gebaseerde applicaties in productie te nemen.

Open AI

Red Hat blijft een actieve bijdrage leveren aan het Kubeflow-opensourcecommunity-project, dat zich richt op het vereenvoudigen van ML-workflows voor Kubernetes en tegelijkertijd de portabiliteit en schaalbaarheid van workloads verbetert. Kubeflow kan nu op OpenShift draaien zoals hier gedocumenteerd, en er wordt gewerkt aan een Kubeflow Kubernetes Operator om de inzet en het lifecycle management van Kubeflow op OpenShift te helpen vereenvoudigen.

Daarnaast leidt Red Hat het Open Data Hub communityproject om een blauwdruk te maken voor het bouwen van een AI-as-a-Service-platform met onder andere Red Hat OpenShift en Red Hat Ceph Storage. Open Data Hub v0.5.1 is nu beschikbaar en bevat tools zoals JupyterHub 3.0.7, Apache Spark Operator 1.0.5 voor het beheer van spark clustersop OpenShift en de Apache Superset data exploratie- en visualisatietool.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This