Unisys breidt beveiliging uit naar containeromgevingen en Kubernetes met Stealth 5.0-software

13 maart 2020

Unisys lanceert de nieuwste versie van Unisys Stealth. Unisys Stealth 5.0 biedt bescherming voor data in container- en Kubernetes- omgevingen, wat datacentersecurity sterk verbetert. Dit doet Stealth 5.0 door slechts één set beveiligingsmaatregelen te implementeren die in staat is om in meerdere omgevingen te werken. Met Stealth 5.0 speelt Unisys in op de verschuiving van traditionele werkomgevingen naar containerimplementaties, wat gemeengoed is voor veel cloud first-bedrijven.

Minimaal risico en continue beveiliging

Door het creëren van dynamische, identiteitgestuurde microsegmenten, ook wel ‘communities of interest’ (COI’s) genoemd, vermindert Stealth 5.0 het aanvalsoppervlak in deze omgevingen. Met behulp van veilige COI’s maakt Stealth onderscheid tussen vertrouwde en niet-vertrouwde systemen, gebruikers en gegevens. Daarnaast verkleint het aanvalsgebied doordat alle communicatie tussen de door Stealth beveiligde activa versleuteld is en deze verborgen zijn voor onbevoegde gebruikers.

Sudhir Mehta, Global Vice President Product Management bij Unisys: “Onze klanten maken steeds vaker gebruik van containers en Kubernetes om applicaties efficiënt te ontwikkelen. Met Stealth 5.0 lopen onze klanten minimaal risico terwijl ze wel profiteren van de flexibiliteit, beschikbaarheid, beheersbaarheid en schaalbaarheid van deze technologieën.”

Functionaliteit

Stealth 5.0 voegt de volgende functionaliteiten toe:

  • Verbeterde Secure Virtual Gateway (SVG)-mogelijkheden: Stealth 5.0 biedt met de verbeterde functionaliteit ondersteuning voor public clouds. Hiermee kunnen klanten de beveiliging voor diverse bedrijfsimplementaties uitbreiden, terwijl ze een breed palet aan niet-standaard endpoints of endpoints buiten eigen beheer ondersteunen.
  • Uitgebreide Application Program Interface (API) en automatiseringsmogelijkheden: Stealth 5.0 automatiseert alle stealth-managementactiviteiten om een snelle uitrol, configuratie en beheer te realiseren. Hiermee kunnen organisaties snel reageren op veranderende behoeften van de business terwijl handmatig werk wordt geminimaliseerd.
  • Verbeterde dynamische isolatie: Stealth 5.0 reduceert de isolatietijd tot 10 seconden of minder. Hiermee krijgt malware minder kans om zich in de netwerkomgeving te verspreiden.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This