Rittal en ZutaCore werken aan High Performance Chip Cooling

6 maart 2020

Besturingsprogramma’s zoals kunstmatige intelligentie (KI), Machine Learning of rendering stellen hogere eisen aan het processorvermogen, de bezettingsgraad in de computerruimte en de koeling per rack. Traditionele koeltechnieken lopen hier tegen hun grenzen aan. De nieuwe strategische partners Rittal en ZutaCore bieden hiervoor nu een oplossing met High Performance Direct Chip Cooling. Rittal versterkt hiermee zijn expertise op het gebied van IT-koeling en breidt het omvangrijke productassortiment uit met een hoogwaardige, krachtige koeling voor veeleisende behoeften met hoge vermogensdichtheden.  

Rittal en ZutaCore, een ontwikkelaar van processor- en vloeistofkoeling, zijn een strategisch partnerschap aangegaan voor High Performance Direct Chip Cooling-oplossingen. Door de samenwerking breidt Rittal zijn omvangrijke aanbod aan IT-oplossingen uit met de innovatieve Direct Chip Cooling voor hoge vermogensdichtheden en hotspot-situaties. Klanten ontvangen daardoor zeer efficiënte, schaalbare koeloplossingen voor veeleisende koelbehoeften – van edge, hyperscale en colocatie tot high performance computing (HPC) – alles uit één hand.

Dynamische markteisen

“ZutaCore is een sterke partner met uitgebreide know-how op het gebied van processor- en vloeistofkoeling. De combinatie van zeer efficiënte Direct Chip Cooling-technologie met onze modulaire, schaalbare IT-rack- en koelsystemen stelt klanten in staat om toekomstbestendig met de dynamische markteisen mee te groeien”, aldus Dr. Thomas Steffen, manager R&D bij Rittal.

“Voor de computerruimte-industrie zijn oplossingen op het gebied van vloeistofkoeling van groot belang om te kunnen voldoen aan de nieuwe hoge prestatie-eisen. Veel gebruikers zijn echter vaak huiverig om nieuwe technologieën te introduceren, vooral als het gaat om het gebruik van vloeistoffen in de buurt van bedrijfskritische elektronica.

Acceptatie

Het partnerschap tussen de aanbieder van oplossingen op het gebied van IT-infrastructuur Rittal en ZutaCore zorgt voor acceptatie en biedt mogelijkheden voor een grotere efficiëntie op het gebied van de computerruimtekoeling”, zegt Jennifer Cooke, manager Research bij het Datacenter Trends & Strategy team bij IDC. In de toekomst meer dan 70 kW warmteafvoer per rack De waterloze tweetraps vloeistofkoeling van Rittal en ZutaCore realiseert een tot nu toe ongekende warmteafvoer – op dit moment 55 kW per rack, in de toekomst tot 70 kW en meer per rack.

Tijdens de verdamping van koelmiddel bij een volledige rackbelasting maakt het systeem gebruik van latente energie. Daardoor hebben klanten tot wel 20 procent minder computerruimteoppervlak nodig, terwijl het vermogen gelijk blijft. Server-hotspots worden geëlimineerd, omdat het systeem exact daar koelt waar hotspots optreden. Het risico dat de IT uitvalt neemt af. “Het partnerschap heeft een enorme meerwaarde voor de internationale datacenter-industrie, omdat het kan vertrouwen op wereldwijd beschikbare IT-oplossingen van Rittal in combinatie met de baanbrekende, waterloze vloeistofkoeling van ZutaCore. Gebruikers kunnen met behulp van de oplossing enerzijds de beschikbare ruimte in hun computerruimten optimaliseren en anderzijds de complexiteit en kosten reduceren”, aldus Erez Freibach, medeoprichter en CEO bij ZutaCore.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This