SentinelOne haalt 200 miljoen dollar op in nieuwe investeringsronde

27 februari 2020

SentinelOne, leverancier van autonome endpoint-bescherming, heeft in een Series E-investeringsronde een bedrag van 200 miljoen dollar opgehaald. Het snelst groeiende cybersecurity-platform wordt nu gewaardeerd op 1,1 miljard dollar. Dankzij de nieuwe investering kan SentinelOne de vraag uit de markt beter aan en wereldwijde groei verder faciliteren.

De groei van SentinelOne geeft aan hoe het bedrijf in staat is ook daadwerkelijk de beloofde oplossingen te leveren. De techniek blijkt goed in staat de constant veranderende security-dreigingen het hoofd te bieden. SentinelOne is de eerste die cloudgebaseerde endpoint-bescherming liet uitgroeien tot een volledig cybersecurity-platform dat bescherming biedt aan elk apparaat in een bedrijfsomgeving, dankzij gedragsanalyse en AI-modellen. In het platform komen endpoint-bescherming en detectie en respons naadloos samen in ActiveEDR, blijft IoT onder controle met SentinelOne Ranger en blijven container en cloud-native workloads beschermd met Singularity Platform.
 
De investeringsronde werd geleid door Insight Partners, met deelname van Tiger Global Management, Qualcomm Ventures LLC, Vista Public Strategies en eerdere investeerders.
 
“De eisen aan cybersecurity zijn veranderd en wij hebben endpoint-bescherming verder gebracht dan het ooit was. In plaats van alleen laptops, desktops en servers te beschermen met EPP en EDR, beschermen we het hele netwerk met flexibele, autonome technologie. Van container workloads in de cloud en datacenters tot IoT-apparatuur”, aldus Tomer Weingarten, CEO en mede-oprichter van SentinelOne. “De inzet van AI om enorme hoeveelheden data in realtime te verwerken, zorgt ervoor dat onze klanten veilig zijn voor allerlei aanvalsvormen. Doordat we verder gaan dan de traditionele bescherming van de endpoints hebben we deze mooie groei doorgemaakt.”
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This