Veeam lanceert Veeam Availability Suite v10

24 februari 2020

Veeam Software lanceert de nieuwe Veeam Availability Suite v10. Deze biedt nieuwe dataprotectiemogelijkheden die de beschikbaarheid, overdraagbaarheid en uitbreidbaarheid van data verder verbeteren.

De oplossing – in 2008 op de markt gebracht als Veeam Backup & Replication, het vlaggenschip van Veeam – biedt nu als Veeam Availability Suite moderne bestandsdatabescherming voor Networked Attached Storage (NAS), Multi-VM Instant Recovery voor het automatiseren van disaster recovery (DR) en sterk uitgebreide bescherming tegen ransomware. Door meer uitbreidingsmogelijkheden van het platform, data-mining via API’s en meer dan 150 belangrijke uitbreidingen biedt Veeam nu de meest robuuste oplossing voor compleet datamanagement en bescherming voor hybrid-cloud-omgevingen. 
 

Niet in staat

Nu organisaties de hybrid cloud omarmen om snelle digitale transformatie mogelijk te maken, wordt data een kritische factor voor zakelijk succes. Door deze focus op data-innovatie om het zakendoen te versnellen, ontstaan nieuwe uitdagingen als het gaat om het waarborgen dat data flexibel, beschikbaar en verbonden is.
 
Volgens het 2019 Veeam Cloud Data Management Report is 73 procent van de organisaties niet in staat om in te spelen op gebruikerseisen voor wat betreft ongestoorde toegang tot applicaties en data. Veel bedrijven bekijken nu of ze met Cloud Data Management beter in staat zijn in te spelen op protectie-eisen en het benutten van data.
 
Veeam heeft zijn oplossing verbreed en verdiept met meer platformondersteuning en geavanceerde mogelijkheden. Hierdoor zijn organisaties beter in staat om hun data te controleren en zo hun belangrijkste zakelijke doelen te behalen.  
 

Focus

“v10 is de belangrijkste release in de geschiedenis van Veeam. De uitbreidingen die we doorvoerden, brengen dataprotectie naar het volgende niveau en zorgen voor de meest eenvoudige, meest flexibele en meest betrouwbare oplossing voor hybrid cloud-omgevingen”, zegt Danny Allan, chief technology officer en senior vice president of product strategy van Veeam.
 
“Als marktleider in Cloud Data Management ligt onze focus op innovatieve, best-in-class oplossingen en het in lijn brengen van onze producten met de eisen van onze klanten. Met de nieuwe Veeam Availability Suite v10 blijven we trouw aan deze idealen en helpen we bedrijven van elke omvang te waarborgen dat hun data altijd beschikbaar, overdraagbaar en beschermd is binnen iedere cloud en elk platform. Daardoor kunnen zij hun data op een intelligente manier gebruiken om hun zakelijke succes te vergroten en ook plannen maken voor de toekomst.”  
 

Workloads

Veeam Availability Suite v10 beschermt grootschalige moderne workloads door middel van bredere back-up-mogelijkheden en zorgt voor betere beveiliging door niet aan te passen back-ups met S3 Object Lock. De oplossing voorziet ook in diepere ecosysteem-API-integratie-opties, waardoor organisaties tijd en geld besparen en hun recovery-doelen zeer ruim halen. 
 
“Cloudgebaseerde dataprotectie wordt steeds belangrijker voor organisaties die ik spreek, groot of klein en in verschillende stadia van cloudadoptie”, zegt Henry Baltazar, research vice president van 451 Research. “Oplossingen zoals de nieuwste v10 bieden organisaties de schaalbaarheid die ze vandaag en morgen nodig hebben voor hun workloads. De nieuwe Cloud Data Management-mogelijkheden omvatten snellere, geautomatiseerde kopieën naar object-storage en het gebruik van S3 Object Lock, zodat data beschermd is tegen dreigingen als ransomware, insider threats en beheerders met slechte bedoelingen.” 
 

Features

De suite biedt bescherming voor elke applicatie en alle data binnen iedere cloud. v10 introduceert nieuwe mogelijkheden die zorgen voor eenvoud, flexibiliteit en betrouwbaarheid, waardoor organisaties de volgende doelen kunnen behalen: 
 
  • Moderniseren en vereenvoudigen van het beschermen van grote file shares en file servers met krachtige NAS-back-up. 
  • Het realiseren van een ongestoorde bedrijfsvoering met een volgende-generatie Instant Recovery-engine en Multi-VM Instant Recovery voor disaster recovery na grootschalige datacenter-uitval. 
  • Het vereenvoudigen van off-site back-up en het realiseren van 100 procent bescherming tegen ransomware en insider threats met uitgebreide S3-objectstorage-integratie en niet aan te passen back-ups. 
  • Het hergebruiken van back-updata voor het ontdekken van nieuwe inzichten en het benutten van back-ups voor data-analyse met behulp van derde partijen op basis van integratie via de nieuwe Veeam Data Integration API.  
  • Bredere platform- en ecosysteemondersteuning met nieuwe, geavanceerde mogelijkheden voor Linux, HPE Primera and HPE StoreOnce, Nutanix AHV, PostgreSQL, MySQL en meer. 
In deze nieuwste versie blijft Veeam ondersteuning bieden voor Microsoft Cloud-services, inclusief integratie met Veeam Availability Suite, Veeam Backup for Office 365 en Veeam Backup for Azure. 
 
“De ondersteuning voor Cloud Copy-modus naar Azure Blob storage in Veeam Availability Suite v10 maakt het voor klanten gemakkelijk om de noodzaak van on-premise-storage weg te nemen. Ze reduceren kosten en behalen de 3-2-1-regel voor dataprotectie sneller door data off-site op te slaan in Azure”, zegt Tad Brockway, Microsoft corporate vice president voor Azure Storage, Media and Edge. 
 
Veeam Availability Suite v10 is per direct beschikbaar. 
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This