G DATA Business LineUp biedt nu op grafiek gebaseerde beveiliging voor gedragsanalyse

21 februari 2020

G DATA CyberDefense AG heeft zijn nieuwe G DATA Business oplossing 14.3 aangekondigd  Deze zakelijke oplossing bevat onder andere de nieuwe gedragsanalyse technologie BEAST. Dankzij deze gedragsanalyse technologie kunnen bedrijven zich effectief beschermen tegen zero-day malware aanvallen. De technologie legt het systeemgedrag vast in een grafische database, waardoor er een holistisch beeld ontstaat en kwaadaardige processen nauwkeuriger geïdentificeerd en sneller gestopt kunnen worden. Business LineUp 14.3 is vanaf nu beschikbaar voor bedrijven.“Cybercriminelen bedenken voortdurend slimme tactieken om detectie te voorkomen. Kwaadaardig gedrag wordt bijvoorbeeld verdeeld over meerdere processen. Traditionele gedragsanalyse software kan onderlinge relaties vaak niet herkennen, terwijl BEAST helpt om de detectiekloof te verkleinen,” aldus Thomas Siebert, Head of Protection Technologies bij G DATA CyberDefense.

BEAST geeft een overzicht van cyberrisico’s

BEAST technologie is vanaf nu opgenomen in de volgende zakelijke oplossingen van G DATA CyberDefense: G DATA Antivius Business, G DATA Client Security Business, G DATA Endpoint Protection Business en G DATA Managed Endpoint Security.

De technologie detecteert malware op basis van gedrag en maakt hiervoor gebruik van BEAST, een geoptimaliseerde grafische database om verdachte processen in een grafiek te traceren. Schadelijke processen worden onmiddellijk en duidelijk geïdentificeerd en veilig en snel gestopt. Tegenwoordig gebruiken cybercriminelen steeds vaker legitieme tools in een aanvalsketen om bedrijven aan te vallen. Traditionele beveiligingsoplossingen herkennen deze tools vaak niet als kwaadaardig omdat ze legitiem zijn. Met BEAST maakt G DATA een einde aan deze tactiek en biedt het krachtige bescherming tegen cyberdreigingen. Op  deze manier krijgen gebruikers een compleet beeld van de huidige cyberdreigingen, waardoor false positives voorkomen worden. Bovendien kan de technologie automatisch een infectie terugdraaien of stoppen, doordat de grafische database direct op de PC wordt opgeslagen. Hierdoor profiteren klanten van een verbeterde malware analyse en kunnen ze sneller inspelen op dreigingen.

Ongoing support voor Windows 7

Vanaf 14 januari 2020 is Microsoft gestopt met het leveren van updates voor Windows 7. G DATA-beveiligingsoplossingen zijn echter nog steeds compatibel met het verouderde besturingssysteem, waardoor klanten veilig kunnen migreren naar Windows 10. G DATA CyberDefense raadt echter alle klanten ten zeerste aan over te schakelen naar een nieuw Windows besturingssysteem zodat ze security updates blijven ontvangen.

G DATA Business Solutions 14.3:

 • G Data AntiVirus Business;
 • G DATA Client Security Business;
 • G DATA Endpoint Protection Business;
 • G DATA Managed Endpoint Security.

De belangrijkste functies van G DATA Business LineUp 14.3:

 • Nieuw: BEAST – geavanceerde gedragsanalyse detectie voor malware;
 • DeepRay protectie tegen verborgen malware dankzij artificial intelligence en machine learning;
 • Gelaagde security voor Windows, Mac en Linux klanten. Inclusief uitgebreide en efficiënte bescherming tegen online dreigingen;
 • Security voor virtuele machines dankzij G DATA VM Security;
 • Multi-client mogelijkheid voor G DATA Endpoint Protection Business en G DATA Managed Endpoint Security. Partners kunnen de beveiligingsoplossingen voor meerdere klanten beheren via één console;
 • Optioneel: Mail Security met mailserveronafhankelijke, centrale e-mailbeveiliging en virus- en spamfilters;
 • Optioneel: Patch Management module die gaten in softwarebeveiliging op tijd kan dichten;
 • Optioneel: Linux Web Security Gateway voorziet Squid-gebaseerde webgateways van uitgebreide bescherming tegen virussen en phishing.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This