Dassault Systèmes onthult ambitieuze groeistrategie

21 februari 2020

Dassault Systèmes heeft een nieuwe strategie voor de komende jaren bekendgemaakt. Virtual twins van het menselijk lichaam gaan de manier waarop we patiënten behandelen en genezen compleet veranderen en mensen helpen gezonder te leven.

Inefficiëntie in de gezondheidszorg en de roep om adequate en betaalbare zorg vragen om technologische innovaties. Sommige van die innovaties veranderen de manier waarop behandelingen worden ontdekt, ontwikkeld en ingezet compleet. Virtual twins van het menselijk lichaam zijn daar een goed voorbeeld van. Daarmee lossen we de complexe mysteries op die het menselijk lichaam nog herbergt.

Levend model

Een virtual twin is in feite een virtuele variant van een fysiek object of systeem zoals een auto, gebouw of vliegtuig. Met het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes is het echter ook mogelijk om een levensecht virtueel model te maken van het menselijk lichaam.

Wetenschappers, medisch specialisten, chirurgen en zelfs patiënten kunnen deze accurate nabootsing van het menselijk lichaam onderzoeken, testen en aanpassen. Zo krijgen ze op een veilige en nauwkeurige manier een beter begrip van het menselijk lichaam. Nog voordat een patiënt wordt behandeld, kunnen ze bijvoorbeeld onderzoeken en voorspellen hoe een medicijn een ziekte of medische ingreep beïnvloedt.

Van een Boeing 777 naar het menselijk lichaam

Dassault Systèmes zet de komende jaren een volgende stap in de evolutie van het virtual twin-concept. Bernard Charlès, Vice-Chairman en CEO van het bedrijf: “In 1989 maakten we de eerste virtual twin van een Boeing 777. In 2012 zagen we dat de experience economy in opkomst was: beleving werd belangrijker dan het product zelf en de prijs ervan. We werkten actief aan een platform voor het maken van virtual twins om objecten beter te begrijpen. Dit is het 3DEXPERIENCE-platform geworden. Onze klanten en partners hebben dit platform omarmd en plaveiden zo de weg voor de Industry Renaissance.”

“Onze ambitie blijft onveranderd: het samenbrengen van product, natuur en leven”, vervolgt Charlès. “We hebben onze scope echter verbreed en meer kennis vergaard over het leven en de natuur. Alle kennis en knowhow die we hebben opgedaan in de niet-organische wereld, passen we nu toe in de organische wereld. De focus verschuift daarbij van objecten naar organismen. De virtual twin-ervaring van het menselijk lichaam stelt ons in staat om het leven op een nieuwe manier te begrijpen. Daar heeft iedereen profijt van.”

Leidende rol Dassault Systèmes

Ter ondersteuning van de nieuwe strategie zal Dassault Systèmes zijn leidende positie in de maakindustrie en de sectoren voor life sciences, gezondheidszorg en infrastructuur en steden verder uitbouwen. Alle genoemde industrieën dragen bij aan een hogere kwaliteit van leven. Bijvoorbeeld via meer betaalbare en nauwkeurige behandelingen, geoptimaliseerde infrastructuren of een betere omgang met het milieu. Dit alles draagt bij aan een betere wereld die duurzaam en leefbaar is.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This