Mastercard kondigt eerste Europese Cyber Resilience Centre aan

19 februari 2020

Mastercard kondigt de ontwikkeling van een eerste Cyber Resilience Centre in Europa aan. Dit beveiligingscentrum brengt de publieke en private sector samen met regelgevende instanties om verdere ondersteuning te bieden voor bedrijfsweerbaarheid tegen cyberrisico’s in Europa.

Hiermee wil het concern bijdragen aan de ontwikkeling van preventie en risicobeperking tegen de cybercriminaliteit waarmee bedrijven en het Europese betaalsysteem in aanraking komen.
 
Aankomend kwartaal lanceert Mastercard een tijdelijk Cyber Resilience Centre. De opening van de officiële faciliteit wordt in 2021 verwacht en vestigt zich bij het Europese hoofdkwartier van Mastercard in Waterloo, België. Het centrum brengt zowel cyberexperts als fysieke experts samen en werkt met verschillende nationale cyber intelligence centra, industriegroepen, wethandhavingsinstanties en Europese centrale banken.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This