Poly introduceert Poly Lens voor cloudinzichten en video-endpoint-beheer

13 februari 2020

Poly – voorheen Plantronics en Polycom, onthulde onlangs Poly Lens: een nieuwe dienst voor cloudinzichten en -beheer. De dienst is in eerste instantie beschikbaar als volledig ondersteunde commerciële preview, en combineert naadloze beheer- en updatetools met krachtig inzicht in hoe Poly-devices daadwerkelijk worden gebruikt om IT-afdelingen meer controle en eenvoud te bieden.

Inzicht in gebruik

“Bedrijven begrijpen tegenwoordig dat de juiste tools voor communicatie en samenwerking de productiviteit kunnen verbeteren. Er is echter sprake van een blinde vlek als het gaat om hoe deze tools worden geadopteerd en gebruikt door werknemers”, zegt Beau Wilder, vicepresident en algemeen manager Infrastructure, Cloud and Analytics bij Poly. “Poly Lens biedt een nieuw niveau van inzicht in gebruik van devices en kantoorruimtes voor samenwerking, zonder dat er aanvullende infrastructuren geïnstalleerd hoeven te worden.”
 
Organisaties zijn op zoek naar transparantie en willen informatie over de successen en missers rondom implementaties op de werkvloer, inclusief het gebruik van nieuwe tools of devices. Poly Lens verzamelt data en biedt klanten een uniek overzicht dat hen helpt inzichten om te zetten in acties.
 

Preview

Poly zal de commerciële preview van Poly Lens blijven updaten met nieuwe mogelijkheden. Uiteindelijk worden alle Poly-oplossingen voor endpointmanagement samengevoegd tot één handige dienst. Op dit moment biedt Poly Lens mogelijkheden voor beheer en updates voor de nieuwe Poly Studio X-familie van videobars en de Poly G7500. Op den duur zal Poly Lens verder worden ontwikkeld om Poly-headsets en het Poly-telefoonaanbod te ondersteunen, en om daarnaast een groeiend aantal nieuwe inzichten aan te bieden.
 
De belangrijkste functionaliteiten van de Poly Lens-dienst zijn:
 
  • Devicebeheer – Poly Lens ondersteunt vlekkeloze onboarding van devices, instellen van configuraties, map-based voorraadbeheer en software-upgrades. Klanten kunnen Poly Lens op dit moment bijvoorbeeld gebruiken om ervoor te zorgen dat hun Studio X-videobars en G7500-oplossingen altijd toegang hebben tot de nieuwste Poly MeetingAI-functionaliteiten en -mogelijkheden. Beschikking hebben over de juiste technologie en tools is belangrijk voor de IT-afdeling om op een snelle en goede manier de meest passende, kritische devices, diensten en systemen voor samenwerking in te zetten. Poly Lens biedt IT-managers en -beheerders een eenvoudige en moderne interface voor het snel en effectief implementeren, inrichten en beheren van hun Poly-devices.   
  • Slimme inzichten – Poly Lens identificeert en prioriteert actiegerichte inzichten die helpen om de gebruikersadoptie en uptime van devices te maximaliseren door middel van een slimme nieuwsfeed. De nieuwsfeed zorgt ervoor dat de belangrijkste, meest urgente inzichten altijd bovenaan staan. Zo helpt het IT-managers eventuele issues efficiënter aan te pakken. Poly Lens zal op korte termijn ook ruimtegebaseerde inzichten bieden om de IT-afdeling en facilitymanagers te helpen fysieke werkplekken te optimaliseren – nu en in de toekomst.  
  •  Cloud​diensten – Nu steeds meer bedrijven overstappen op cloudtechnologie, levert Poly Lens een oplossing die hen direct in staat stelt om meer agile en innovatief te werken. Klanten kunnen ook overstappen tussen video-as-a-serviceproviders, zonder waardevolle historische inzichten te verliezen.
Bedrijven hebben moeite om bij te blijven als het gaat om de toename van devices die nodig zijn op de digitale werkplek en voor meerdere generaties werknemers, in combinatie met de hoge kosten voor onroerend goed”, zegt Melissa Fremeijer, Senior Research Analyst, European Telecommunications and Networking, IDC. “Het is belangrijker dan ooit dat bedrijven gedeelde werkplekken en tools optimaliseren om competitief te blijven. Daardoor zal er ook een toenemende behoefte zijn aan slimme devices die datagedreven, actiegerichte inzichten bieden en ingezet kunnen worden op een eenvoudige en schaalbare wijze.”
 

Beschikbaarheid

Poly Lens is vanaf nu wereldwijd gratis verkrijgbaar als volledig ondersteunde commerciële preview. Meer informatie over prijzen en verdere verkoop zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2020.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This