Kaspersky helpt MSP’s met levering geautomatiseerde cybersecuritybeveiliging aan klanten met integratie SolarWinds

11 februari 2020

Na de integratie met SolarWinds N-central eerder dit jaar heeft Kaspersky haar cybersecurityoplossingen geïntegreerd met het SolarWinds RMM-platform (Remote Monitoring and Management) om serviceproviders (MSP’s) te helpen vloeiende processen te ondersteunen en hun routinetaken gemakkelijker te laten verlopen. MSP’s kunnen nu de producten voor endpoints van Kaspersky implementeren en beheren bij al hun klanten via één SolarWinds-beheerconsole – zowel op locatie, als via een SaaS-model – terwijl dagelijkse routinetaken, zoals beveiligingsmonitoring en antivirusdatabase-updates, worden geautomatiseerd.

Via RMM-platforms kunnen MSP’s de IT-infrastructuur van hun klanten proactief op afstand beheren om problemen te voorkomen en sneller te reageren, zodat ze kunnen voldoen aan SLA’s (service level agreements). Met één monitoring- en beheerconsole kunnen beheerders ook dagelijkse routinetaken automatiseren, zoals het monitoren van beschermde apparaten, het controleren op updates in de antivirusdatabase en het op afstand implementeren van beveiliging op nieuwe endpoints, allemaal via het RMM-platform. Zo kunnen MSP’s beter gebruikmaken van cybersecuritymiddelen en personeel inzetten voor andere belangrijke taken, zoals aansluitwerkzaamheden bij een nieuwe klant.
 
Paul Colwell, Technical Director bij OGL, over de integratie: Een betrouwbare serviceprovider zijn voor veel klanten kan moeilijk zijn zonder automatisering. We maken volledig gebruik van zowel SolarWinds RMM, als Kaspersky-beveiliging om de beste service te kunnen bieden. Dit helpt onze technici om tijd te besparen zodat ze als het ware een geïntegreerde en uniforme oplossing vormen zonder enige extra ontwikkeling aan onze kant.”
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This