Amplitude kondigt Europese uitbreiding aan

31 januari 2020

Amplitude, een platform voor product intelligence, kondigt plannen aan om hun aanwezigheid op de Europese markt uit te breiden, waaronder een nieuw regionaal hoofdkantoor in Amsterdam en een investering in het eerste Europese datacenter.

“We zijn verheugd om onze aanwezigheid in Europa uit te breiden, een markt waar we de afgelopen jaren al een aanzienlijke groei hebben doorgemaakt”, aldus Matthew Heinz, die onlangs bij Amplitude is aangesteld als Chief Revenue Officer: “Ik kijk ernaar uit onze Europese go-to-market-organisatie verder op te schalen om te voldoen aan de groeiende vraag van zakelijke klanten die product intelligence nodig hebben om baanbrekende digitale producten te bouwen.”
 
Bedrijven vertrouwen op de product intelligence van Amplitude voor duurzame groei en om productervaringen te leveren die de klantbetrokkenheid verbeteren en inkomsten genereren. Amplitude bedient 30.000 teams, waaronder 21 van de Fortune 100-bedrijven zoals NBC en Microsoft, evenals snelgroeiende innovators zoals Atlassian, Babbel, ClearScore, Dice, Hubspot, Omio, Suunto, Treatwell en Trustpilot.
 

Europees datacenter

Amplitude investeert daarnaast in zijn eerste Europese datacenter, zodat klanten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn en worden beschermd volgens de hoogste normen. Om zijn expansie in de regio te ondersteunen en beter in te spelen op de behoeften van zijn groeiende klantenbestand, is Amplitude actief op zoek naar talent voor zijn go-to-market-teams in Amsterdam, Berlijn, Londen en Parijs.
 
Amplitude, dat in totaal USD 135 miljoen heeft opgehaald bij investeerders zoals Sequoia Capital, IVP, Battery Ventures, Benchmark Capital en Y Combinator, blijft aan populariteit winnen bij vooraanstaande Europese klanten, zoals Adidas, Canal +, Freeletics, Joyn, Le Monde, Well Pharmacy en Zenly. Het bedrijf verwerkt nu elk jaar meer dan zeven biljoen gebruikersacties om product- en growth-teams te helpen direct het gebruikersgedrag te begrijpen en enerverende productervaringen te bouwen die gebruikers boeien, converteren en behouden.
 

Klantgegevens

Het bedrijf ziet dat steeds meer bedrijven klantgegevens gebruiken om hun digitale business te laten groeien. Een van die klanten is het Franse dagblad Le Monde, dat met de hulp van Amplitude hun online abonnementen met meer dan 20% heeft verhoogd.
 
De uitbreiding van Amplitude in de regio onderstreept het succes van het afgelopen jaar waarin het bedrijf verschillende belangrijke mijlpalen heeft behaald. Zo werd Amplitude Engage geïntroduceerd om teams te helpen gerichte campagnes aan te sturen met inzichten die verkregen worden uit first-party data over gedrag. Daarnaast werd het erkend in de Forbes Cloud 100.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This