Google Cloud-technologie stuurt nieuw operationeel platform van Lufthansa aan

28 januari 2020

Lufthansa Groep heeft Google Cloud gekozen als strategische partner om de operationele prestaties van de luchtvaartmaatschappij te optimaliseren. De groep gebruikte voorheen verschillende systemen en datafeeds. Met behulp van de infrastructuur en machine learning-mogelijkheden van Google Cloud worden deze nu gecombineerd tot één uniform platform.

Platforminnovatie

]”Door de technologie van Google Cloud te combineren met de operationele expertise van de Lufthansa Groep, stimuleren we de digitalisering van onze activiteiten nog verder”, aldus Dr. Detlef Kayser, lid van de Raad van Bestuur van de Lufthansa Groep. “Hierdoor kunnen we onregelmatigheden bij vluchten nog eerder opsporen en in een vroeg stadium gepaste maatregelen nemen.”

Het nieuwe operationele platform van de Lufthansa Groep houdt tegelijkertijd rekening met een aantal factoren die zorgen voor een stabiele werking. Denk onder andere aan rotatie van het vliegtuig, onderhoud van het vliegtuig en toewijzing van taken aan de bemanning. Ook doet het platform aanbevelingen voor verbetering van de stiptheid van passagiers, de punctualiteit van vluchttijden en de naleving van het vluchtplan in geval van verstoringen, zoals vertragingen als gevolg van drukte in het luchtruim. Om de Lufthansa Groep te ondersteunen bij het ontwerpen en implementeren van het platform, werkt een onsite Google Cloud-team samen met operationele en IT-experts van de Lufthansa Groep.

Luchtvaart-operations 

“We zien deze samenwerking als een belangrijke kans om een revolutie te ontketenen in de luchtvaart-operations van de toekomst”, zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. “We brengen het beste van de Lufthansa Groep en Google Cloud samen om de grootste uitdagingen van de luchtvaartmaatschappijen op te lossen en een positieve stempel te drukken op de reiservaring van meer dan 145 miljoen passagiers die jaarlijks met hen vliegen.”

De Lufthansa Groep is qua omzet de grootste luchtvaartgroep ter wereld en tevens marktleider in de Europese luchtvaartsector. In 2018 behaalde de Lufthansa Groep een omzet van ongeveer 35,8 miljard euro. De Lufthansa Groep verwelkomde meer dan 145 miljoen passagiers en heeft meer dan 135.000 medewerkers in dienst (2019). De luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Groep bedienen ongeveer 270 bestemmingen in 105 landen (in de winter 2019-2020).

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This