‘86% IT-leiders omarmt adoptie van as-a-Service, maar botst op technische problemen en beperkingen in vaardigheden’

13 januari 2020

Dat blijkt uit onderzoek van HPE. Bijna negen op de tien (87%) van de IT Decision Makers (ITDM’s) meldt dat zijn organisatie al as-a-Service (aaS) oplossingen heeft geïmplementeerd, of hiermee van start is gegaan. 

Drie belangrijke conclusies uit het onderzoek:

  • IT Decision Makers (ITDM’s) geven aan dat as-a-Service (aaS) zeer belangrijk zal zijn voor de toekomst van hun bedrijf (58%), het concurrentievermogen (55%) en de groei (53%)
  • 66% van de ITDM’s zegt dat de dataoverdracht naar de publieke cloud momenteel stilligt en 77% zegt dat data is vastgelopen tussen publieke en private clouds
  • Bijna twee derde (60%) van de ITDM’s van 22-34 jaar oud, is bezorgd dat de adoptie van aaS hun huidige functie overbodig zal maken

Bijna negen op de tien (87%) van de IT Decision Makers (ITDM’s) meldt dat zijn organisatie al as-a-Service (aaS) oplossingen heeft geïmplementeerd, of hiermee van start is gegaan. Zeven op de tien (71%) van de ITDM’s maakt zich zorgen over het bijbenen van het veranderende aaS-landschap, volgens het HPE “2019 As-a-Service: Driving Change Report”.

Het rapport ondervroeg meer dan 1.000 ITDM’s bij bedrijven van elke omvang (van 50 werknemers tot 10.000+) in de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, om de opportuniteiten en de impact van aaS-consumptiemodellen te onderzoeken.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This