F5 neemt Shape Security over

9 januari 2020

F5 Networks neemt Shape Security over, een specialist in fraudepreventie. Het bedrijf beschermt verschillende grote banken, luchtvaartmaatschappijen, retailers en overheden tegen fraude, misbruik en bot-aanvallen. Shape is een private onderneming, gewaardeerd op ongeveer 1 miljard dollar. F5 neemt alle aandelen over.  

Shape richt zich vooral op het tegengaan van credential stuffing, waarbij cybercriminelen wachtwoorden overnemen die gestolen zijn bij inbraken elders en vervolgens online accounts proberen over te nemen. Het bedrijf heeft hiertegen een platform ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie en machine learning, ondersteund door krachtige cloud-gebaseerde analyse om te voorkomen dat aanvallers andere security-maatregelen omzeilen. 

Antifraude-technologie

Door de overname krijgt F5 de beschikking over deze antifraude-technologie die een aanvulling vormt op de eigen expertise in het beschermen van applicaties in multi-cloud omgevingen. Gezamenlijk vormen F5 en Shape een volledige, end-to-end beveiligingsoplossing voor applicaties en bieden ze bescherming tegen fraudegevallen die in totaal op kunnen lopen tot miljarden dollars, onschatbare reputatieschade en dure onderbreking van online services.  

Shape’s platform evalueert de datastroom vanaf de gebruiker naar de applicatie, en gebruikt geavanceerde, cloud-gebaseerde analytics om het goede verkeer van het slechte te scheiden. F5 zit op een strategische plek in die datastromen en vormt de perfecte ingang voor Shape’s security-services. Gezamenlijk kunnen ze de tijd en hoeveelheid resources die nodig zijn om online fraude tegen te gaan enorm verkleinen. 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This