Vertiv naar de beurs via bedrijfscombinatie met GS Acquisition Holdings

19 december 2019

Vertiv Holdings LLC, een aanbieder van digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, heeft aangekondigd dat het een beursgenoteerd bedrijf zal worden door middel van een fusie met GS Acquisition Holdings Corp, een overnamebedrijf dat mede wordt gesponsord door een dochteronderneming van The Goldman Sachs Group, Inc. en David M. Cote.

David Cote is CEO bij GSAH en tevens voormalig Executive Chairman van de raad van bestuur en CEO van Honeywell. Hij zal fungeren als Executive Chairman van Vertiv. Het bestaande managementteam van Vertiv blijft onder leiding staan van CEO Rob Johnson, die 30 jaar ervaring heeft in deze industrie. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 worden afgesloten, waarbij de aandelen van Vertiv verhandeld worden onder NYSE: VRT. Vertyiv is tot die tijd onderdeel van Platinum Equity.
 
Cote: “Platinum Equity, Rob Johnson en zijn team hebben de afgelopen jaren geweldig werk geleverd om Vertiv te positioneren als een succesvolle partner voor de lange termijn. Dit bedrijf is precies de aanwinst waar we naar op zoek waren, met precies de gewenste positie in de gewenste industrie, producten die zich onderscheiden door technologie, sterk organisch en anorganisch groeipotentieel en kansen voor duurzame vooruitgang richting de toekomst. Als ik dit in zijn geheel bekijk, dan ben ik blij met de vooruitzichten voor Vertiv en de kansen die dit voor aandeelhouders vertegenwoordigt.”
 
Tom Gores, voorzitter en CEO bij Platinum Equity, zegt: “Ik ben trots op het werk dat ons team heeft verricht bij Vertiv om het te positioneren waar het nu staat en ik ben erg enthousiast over de nieuwe samenwerking met David en de langetermijn-partners bij Goldman Sachs. Rob Johnson en het managementteam hebben het bedrijf op een geweldige manier voorbereid op de volgende fase van groei.”
 
“Deze transactie stelt ons in staat om onze groei- en innovatiestrategie in een stroomversnelling te brengen en onze mogelijkheden te vergroten, terwijl we ons blijven richten op de continu veranderende behoeften van onze klanten,” aldus Rob Johnson, CEO bij Vertiv. “David heeft een bewezen staat van dienst in het stimuleren van operationele verbeteringen en waardevermeerdering voor de aandeelhouders. Onze samenwerking met hem gaat onze strategische ontwikkeling een extra boost geven op het moment dat we onze sterke basis gaan inzetten in een groeiende industrie.”
 
Platinum Equity-partner Jacob Kotzubei, die bestuurslid van het nieuwe beursgenoteerde bedrijf wordt, zegt: “We zijn verheugd om als aandeelhouder de volgende fase van Vertiv samen in te gaan met Goldman Sachs en Dave Cote en om onderdeel uit te maken van het toekomstig succes van het bedrijf. We kijken er naar uit samen te werken met Dave, Rob en het managementteam van Vertiv en de producten en de dienstverlening van Vertiv in de industrie verder te stimuleren.”
 
Met activiteiten in meer dan 130 landen is Vertiv wereldwijd toonaangevend in het leveren van de hardware, software, analyse en doorlopende services waar klanten op kunnen vertrouwen om ervoor te zorgen dat hun essentiële applicaties continu blijven draaien, optimaal presteren en meegroeien met hun zakelijke behoeften. Het portfolio van stroom-, thermisch en IT-beheer van het bedrijf, samen met de koelings- en IT-infrastructuuroplossingen en -diensten die zich van de cloud tot de edge van het netwerk uitstrekken, genereerde bijna 4,3 miljard dollar aan omzet in 2018.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This