LANCOM GS-3528XP: Nieuwe Multi-Gigabit Access Switch met optioneel cloud-management

18 december 2019

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems breidt zijn switch-portfolio verder uit met de LANCOM GS-3528XP. De Multi-Gigabit 24-Port PoE Access Switch ondersteunt 2,5 Gigabit Ethernet op twaalf van zijn poorten en vormt zo de basis voor het gebruik van Wi-Fi 6 access points en andere netwerkcomponenten met hoge prestatie-eisen. Klanten kunnen de switch configureren en beheren op de traditionele manier of geautomatiseerd via de LANCOM Management Cloud op basis van Software-defined Networking (SDN).

De nieuwste WLAN-standaard Wi-Fi 6 levert aanzienlijk hogere datasnelheden dan zijn voorgangers. Dit vraagt veel van de bestaande LAN-infrastructuur in de meeste huidige netwerken. Hierdoor is het noodzakelijk de gigabit-switches die voorheen werden gebruikt, te vervangen door multi-gigabit-modellen. LANCOM ondersteunt dit migratieproces nu met zijn eerste Multi-Gigabit Access Switch, die de verbinding van maximaal twaalf Wi-Fi 6 access points mogelijk maakt.
 
De LANCOM GS-3528XP is uitgerust met 12 x 2,5 Gigabit Ethernet-poorten, 12 x Gigabit Ethernet-poorten en 4 SFP+-poorten voor overdrachtssnelheden tot 10 GBit/s. Met een gegevensdoorvoer van 164 GBit/s op de backplane levert hij bovengemiddelde prestaties, zelfs onder zware belasting. De switch ondersteunt de twee PoE-standaarden IEEE 802.3af en IEEE 802.3at (PoE+) met een totaal vermogen van 370 Watt. Hierdoor is hij ideaal om het groeiende aantal PoE-terminals met hoge energiebehoefte van stroom te voorzien. Er zijn geen verdere elektrische installatiewerkzaamheden nodig.
 

Statische routering & DHCP-server

De LANCOM GS-3528XP ondersteunt de basis layer-3-functie statische routering. Bepaalde routeringstaken kunnen dus van de router naar de switch worden overgedragen. De vrijgekomen routercapaciteit is dan beschikbaar om het externe dataverkeer te verwerken. Dit verhoogt de efficiëntie van het hele netwerk. Bovendien kan de switch als DHCP-server fungeren, die zelfstandig IP-adressen aan clients toewijst en zo het IP-beheer van het aangesloten netwerk volledig overneemt.
 

Beheer via de cloud

Zoals met alle volledig beheerde switches van LANCOM kunnen klanten ook de GS-3528XP zowel via traditionele LANCOM-beheerderstools bedienen of in de LANCOM Management Cloud (LMC) integreren. Bij integratie met de LMC profiteren netwerkbeheerders van een zeer efficiënt cloud-beheer van de apparaten. Alle switch-configuraties worden gecoördineerd over verschillende locaties heen en kunnen met één muisklik worden uitgerold of geüpdatet. Hierbij houdt de LMC rekening met de netwerkarchitectuur en virtuele LAN’s (VLAN’s).
 

Toegangscontrole

Met IEEE 802.1X (poort, single, multi- en MAC-gebaseerd), Quality of Service (QoS) en VLAN-tagging volgens IEEE 802.1q, biedt de LANCOM GS-3528XP uitgebreide beveiligings- en beheerfuncties. Daarnaast kunnen inkomend en uitgaand dataverkeer worden geprioriteerd via QoS. Door de dual-stack implementatie kan de switch gebruikt worden in pure IPv4, pure IPv6 of gemengde netwerken en zijn zo toekomstige aanpassingen mogelijk. Veilige communicatieprotocollen zoals SSH, SSL en SNMPv3 maken professioneel beheer van het netwerk op afstand mogelijk. Daarnaast ondersteunt de access switch het TACACS+-protocol voor authenticatie, autorisatie en accounting.
 

Software Lifecycle Management 

Om de investeringen van zijn klanten maximaal te beschermen, biedt LANCOM regelmatig gratis updates aan. Belangrijke releases met nieuwe functies, release-updates met verbeteringen en bug fixes worden niet alleen beschikbaar gesteld voor de gehele productieperiode van het product, maar ook voor een periode van twee jaar nadat het product is afgekondigd. In veel gevallen zijn kritische security fixes en support zelfs nog langer beschikbaar.
 
Als drager van het etiket “IT Security made in Germany” heeft LANCOM zich er ook toe verbonden om zijn producten vrij te houden van verborgen toegangsmogelijkheden (backdoors). Dit betekent dat LANCOM-switches, access points, routers, firewalls en de LANCOM Management Cloud zelfs in gevoelige omgevingen in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kunnen worden gebruikt.
 
De LANCOM GS-3528XP is nu met 5 jaar garantie verkrijgbaar voor 1.799 Euro (ex BTW). Als optionele accessoires biedt LANCOM de 10G SFP-SX module LANCOM SFP-SX-LC10, de 1G-versie LANCOM SFP-SX-LC1 en de LX-versie LANCOM SFP-LX-LC1 (1G). Een Direct Attached Cable (LANCOM SFP-DAC10) voor de directe aansluiting van LANCOM-switches met SFP+-poorten is ook beschikbaar.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This