Destiny bundelt krachten met Franse telecomprovider OpenIP

18 december 2019

Destiny, de Belgische aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen voor innovatieve ondernemingen, gaat een alliantie aan met de Franse telecomprovider OpenIP. 

Het bedrijf werd opgericht in 2005 door Laurent Silvestri en is een unified communications provider met een 100% indirecte marktbenadering. OpenIP biedt zijn netwerk van meer dan 1300 IT- en telecomintegratoren en -partners een e-business platform om IT-, telecom- en cloudoplossingen te verkopen, implementeren, ondersteunen en te factureren en zo de digitalisering van bedrijven te helpen versnellen. OpenIP deelt met Destiny een gelijkaardige cultuur van sterk ondernemerschap en dezelfde customer centric aanpak.

Destiny bouwt hiermee verder aan zijn Europese expansie, waarbij het in elk land een sterk distributieplatform voor clouddiensten, een portfolio van oplossingen met een hoge toegevoegde waarde en lokale connectiviteit combineert,  om zo het best te kunnen beantwoorden aan de behoeften van KMO’s en grote bedrijven.  Met OpenIP kan Destiny nu eentotaaloplossing rond clouddiensten aanbieden op de Franse markt inclusief connectiviteit, security, UC en VoIP. 

Deze volgende internationale stap volgt kort na de recente instap van Apax Partners als nieuwe investeerder in de Destiny groep.  Het Franse investeringsfonds met uitgebreide expertise in telecom, zowel in Frankrijk als internationaal, werd aangetrokken om de internationale expansie te versnellen en de actieve overnamestrategie voort te zetten. 

Door de alliantie met OpenIP groeit Destiny uit tot een bedrijf met meer dan 300 medewerkers verspreid over kantoren in België, Nederland en Frankrijk. En stelt het zijn vooropgestelde omzet voor 2019 bij naar meer dan 80 miljoen euro.  Laurent Silvestri wordt aangesteld als lid van het management team van de Destiny groep. 

“Dit is opnieuw een mooie volgende stap in de internationale expansie van Destiny.  De alliantie met OpenIP geeft ons de mogelijkheid om in de komende jaren versneld te kunnen groeien en zo onze ambitie waar te maken om binnen drie tot vijf jaar naar een omzet van 200 miljoen euro te evolueren”, licht Daan De Wever, CEO van Destiny toe. “We willen leidend zijn in de markten waar we aanwezig zijn en kijken verder naar bijkomende overnames op de Franse markt. We groeien echter niet om te groeien. We versterken elkaars aanbod, kunnen veel leren van elkaar en verenigen onze krachten om onze ambitie waar te maken en een leidende speler in Europa op vlak van veilige cloudcommunicatieoplossingen te worden.”

Laurent Silvestri, CEO van OpenIP vervolgt: “De alliantie met de Destiny groep en de steun van Apax Partners bieden ons de mogelijkheid om onze ontwikkeling op de Franse markt te versnellen. De natuurlijke synergieën tussen onze twee bedrijven, de chemie tussen de teams en de sterkte van de groep samen vormen een echte troef om ten volle te kunnen inspelen op de digitalisering van de bedrijfstelecommunicatie.”

En Thomas de Villeneuve, partner bij Apax Partners voegt toe: “Destiny zet zijn eerste stap op de Franse markt op het juiste moment.  Er zijn momenteel enorme opportuniteiten, omdat heel wat bedrijven nog steeds traditionele telefoniesystemen gebruiken. Frankrijk zit nog in de startfase van de transformatie naar de cloud en met OpenIP staat Destiny sterk om hier een voortrekkersrol in te spelen.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This