Nuance Communications, leverancier van AI-gestuurde oplossingen, brengt zijn cloudgebaseerde spraakherkenningsplatform Dragon Medical One naar België om de zware documentatieprocessen te vereenvoudigen en te versnellen die professionele zorgverleners elke dag moeten beheren.
Dragon Medical One is het nieuwe spraakherkenningsplatform van Nuance en is de basis voor toekomstige innovaties en oplossingen. Het vervangt bestaande lokale oplossingen van Nuance, waardoor gebruikers kunnen profiteren van alle voordelen van de cloud.
Dragon Medical One wordt gehost in de cloud en maakt softwareonderhoud bij zorginstellingen overbodig. Bovendien is het mogelijk informatie buiten de vier muren van het ziekenhuis te verzamelen en garandeert het platform directe interoperabiliteit met elektronische medische dossiers. Na installatie openen artsen gewoon de toepassing, kiezen ze de sectie die ze willen documenteren en beginnen ze te spreken. Het elektronische medische dossier wordt meteen bijgewerkt. Dragon Medical One werkt op computers en smartphones en vormt elk werkstation om tot een potentieel dicteerstation. Spraakherkenning zorgt ook voor een niveau van precisie dat de kwaliteit van klinische documentatie verbetert en helpt bij het verminderen van medische en juridische risico’s die eraan verbonden zijn.
Met 400 miljoen minuten cloudgebaseerde spraakherkenning die jaarlijks wereldwijd nauwkeurig worden verwerkt, introduceert de technologie van Nuance een nieuwe manier om gezondheidsinformatie te documenteren, waarbij bestaande gebruikers medische verslagen tot 45 procent sneller produceren en tot 20 procent meer relevante inhoud vastleggen.
“Professionele zorgverleners in Nederland genereren elk jaar miljoenen documenten. Het is een omslachtig proces dat we al lang hadden moeten moderniseren om ons aan te passen aan de steeds snellere werking van de gezondheidszorg. Zo kunnen artsen meer tijd besteden aan hun patiënten, maar ook hun workflows verlichten en daardoor geestelijke gezondheidsproblemen en burn-outs voorkomen”, vertelt Frederik Brabant, VP en Chief Medical Information Officer bij Nuance. “Dankzij cloudgebaseerde spraakherkenning verloopt het proces sneller en flexibeler. Artsen kunnen informatie over hun contacten met patiënten altijd en overal documenteren, waardoor ze tijd besparen die ze opnieuw kunnen besteden aan patiëntenzorg.”
Verbeteren tevredenheid van artsen en ervaringen van patiënten
Dragon Medical One wordt gehost in de gecertificeerde infrastructuur van Microsoft Azure zodat de lancering wordt ondersteund en de Nederlandse privacyregelgeving beter kan worden nageleefd.
Met Dragon Medical One in Microsoft Azure hebben klanten geen spraakserver nodig die ruimte inneemt. Nuance kan de flexibele, krachtige spraakherkenningssoftware leveren op verschillende apparaten, waaronder op thin clients en via virtuele werkplekken. Doordat de verwerkingen worden verplaatst naar Microsoft Azure, wordt dit klanten uit handen genomen. Ze kunnen nu Dragon Medical One gebruiken met een minimale belasting van het netwerk. Bovendien kan Nuance eenvoudig software-updates uitvoeren, waardoor klanten over de meest recente innovaties van Nuance beschikken en deze direct kunnen gebruiken.
Dragon Medical One is een schaalbare oplossing die constant veranderende IT-infrastructuren ondersteunt. Dankzij Dragon® Medical One genieten zorgverleners een consistente ervaring en workflow, ongeacht de locatie. Dit is vooral zinvol in de snel evoluerende ziekenhuisomgeving van vandaag, waar artsen zich regelmatig verplaatsen tussen diverse locaties waarbij ze steeds gebruik maken van verschillende systemen en softwaretoepassingen.
“Met de uitbreiding van Dragon Medical One naar België hopen we deze technologie sneller te introduceren om zo artsen te helpen tijd en kosten te besparen. Ons netwerk van EMR-partners zal daar zeker toe bijdragen”, aldus Michael Clark, Sr. Vice President, General Manager, Provider Solutions bij Nuance. “Door minder tijd te besteden aan administratieve taken, kunnen artsen meer focussen op hun grootste prioriteit: hun patiënten”, voegt hij eraan toe.