Sophos lanceert cloudgebaseerde Threat Intelligence-platform SophosLabs Intelix

10 december 2019

Sophos komt met SophosLabs Intelix, een cloudgebaseerd platform met dreigingsinformatie en analyse waarmee ontwikkelaars veiligere applicaties kunnen bouwen.

API-oproepen

Met SophosLabs Intelix kunnen ontwikkelaars API-oproepen doen naar het platform voor kant-en-klare cyberdreigingsexpertise die het risico van bestanden, URL’s en IP-adressen beoordeelt. Het platform werkt voortdurend petabytes bij met realtime en historische intelligentie. Het omvat tevens telemetrie van Sophos’ endpoint, netwerk- en mobiele beveiligingsoplossingen, honeypots-data en spamvallen, 30 jaar onderzoek naar bedreigingen, voorspellende inzichten uit Machine en Deep Learning-modellen.

Proactief vragen beantwoorden

Door het gebruik van veilige RESTful API’s kunnen ontwikkelaars bestanden direct op het platform uploaden voor statische en dynamische analyse, URL’s, IP-adressen en Android-applicaties (APK’s) om proactief vragen te beantwoorden als “Is dit bestand veilig?”, “Wat gebeurt er als ik het open of uitvoer?”, “Is deze link veilig?” en “Wat gebeurt er als ik deze URL aanklik?”. SophosLabs Intelix is beschikbaar via AWS Marketplace waardoor applicatieontwikkelaars onmiddellijk toegang hebben tot het intelligentieplatform.

Lagere drempel

“Sophos bouwt een wereldwijde gemeenschap rond zijn API’s om innovatie onder ontwikkelaars te stimuleren. Door een verscheidenheid aan intelligentie van SophosLabs rechtstreeks via RESTful API’s bloot te leggen, maken we het eenvoudiger dan ooit om bedreigingsinformatie snel en gemakkelijk te integreren in nieuwe en bestaande applicaties en handelingen”, zei Joe Levy, CTO, Sophos. “Met SophosLabs Intelix verlagen we de drempel om analyses te realiseren voor iedereen die een applicatie of platform ontwikkelt. De breedte en diepte van de informatie zijn ook waardevol voor IT-beheerders, onderzoekers, beveiligingsanalisten of studenten die behoefte hebben aan informatie over bedreigingen van de bovenste plank.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This