AWS en Verizon werken samen aan 5G Edge Cloud Computing

10 december 2019

Verizon biedt als een van de eerste bedrijf ter wereld 5G network edge computing aan. Dit is te danken aan een samenwerking met AWS, onderdeel van Amazon.com, die de twee bedrijven tijdens AWS re:Invent hebben aangekondigd. Door deze samenwerking koppelen ze de kracht van de grootste cloud ter wereld aan Verizons 5G Ultra Wideband netwerk.Verizon zal de nieuwste dienst van AWS, AWS Wavelength, gebruiken om ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om toepassingen in te zetten die een bijzonder lage latency vereisen voor mobiele apparaten die 5G gebruiken. Op dit moment vindt in Chicago een pilot plaats waarin AWS Wavelength gekoppeld is aan Verizon’s edge compute platform, 5G Edge. Deelnemers zijn onder andere de wereldwijde videogame-uitgever Bethesda Softworks en de National Football League (NFL). In 2020 wordt deze proef uitgebreid naar andere locaties binnen de VS.

Door gebruik te maken van AWS Wavelength en Verizon 5G Edge, zijn ontwikkelaars in staat om een breed scala aan baanbrekende, latency-sensitive gebruiksmodellen te leveren. Voorbeelden hiervan zijn machine learning die gekoppeld is aan de edge, autonome industriële apparatuur, slimme auto’s en steden, internet of things (IoT), en augmented en virtual reality. Om dit te bereiken biedt Verizon 5G Edge mobiele edge computing en een efficiënte high-volume verbinding tussen gebruikers, apparaten en toepassingen. AWS Wavelength laat klanten de delen van een applicatie implementeren die een zeer lage latency aan de rand van het netwerk vereisen en vervolgens naadloos aansluiten op het volledige scala aan clouddiensten die in AWS draaien.

Verizon 5G Ultra Wideband-technologie van Verizon maakt downloadsnelheden mogelijk die vele malen sneller zijn dan typische 4G-netwerken. 5G zal ook het aantal apparaten dat binnen dezelfde geografische gebieden kan worden ondersteund drastisch verhogen en de netwerk-latency naar mobiele apparaten sterk verminderen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This