Overname in UK versnelt groei Unifiedpost

3 december 2019

Het fintech-bedrijf Unifiedpost breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk met de overname van Prime Document, een in Manchester gevestigd bedrijf dat multi-channel, transactionele documentverwerking diensten aanbiedt. De overname maakt deel uit van de buy-and-build strategie van Unifiedpost Group, waarmee het bedrijf zijn positie als toonaangevende leverancier van e-factureringsoplossingen in de belangrijkste markten van Europa wil versterken. De acquisitie volgt op een reeks van Europese overnames tussen november 2018 en april 2019, waaronder de Baltische Fitek Groep in maart dit jaar. 

Prime Document, opgericht in 1999, heeft 25 medewerkers in dienst en is gespecialiseerd in de verwerking en distributie van drukwerk, portokosten en digitale transactiedocumenten. Prime Document kan meer bepaald transactiegegevens verwerken en omzetten in documenten zoals facturen, loonbrieven, fiscale dossiers en aangiften. Tot het huidige klantenbestand behoren pensioenadministratie bedrijven, bouwondernemingen, autoleasemaatschappijen en schuldmanagement bedrijven.

Tot nu toe rapporteerde het bedrijf een omzet van £ 6 miljoen in 2019 (boekjaar eindigend op 31 maart). Met deze overname zal Prime Document voortaan opereren onder de naam ‘Unifiedpost UK’, waarbij de vestiging in Manchester het hoofdkantoor van Unifiedpost in het Verenigd Koninkrijk wordt.

Unifiedpost zal met deze overname meer dan 400 miljoen bedrijfsdocumenten op jaarbasis behandelen, waarvan voornamelijk facturen. Hans Leybaert, CEO van Unifiedpost, over de Prime Document overname: “Groei kan in een snel evoluerende markt niet enkel organisch worden gerealiseerd. Onze productlijnen, met in het bijzonder het verwerken van zakelijke betalingen, zijn klaar voor de toekomst en we zoeken naar nieuwe afzetmarkten om sneller te groeien. Om de nodige schaalgrootte te realiseren bewandelen we het pad van de overnames. Met de overname van Prime Document ligt Unifiedpost op schema om zijn groeidoelstellingen te bereiken en de verdere expansie tegen 2020 en de daaropvolgende jaren te realiseren.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This