Insight helpt organisaties om cloud implementaties en uitgaven beter beter te beheersen

26 november 2019

Volgens de European Insight Intelligent Technology Index (ITI), een onderzoek dit jaar uitgevoerd bij 1.000 CIO’s en IT Managers in Europa, staan organisaties voor redelijk wat uitdagingen om hun clouduitgaven goed te beheren. De respondenten somden op waar ze bezorgd om zijn: een budget voor cloudverbruik plannen en toewijzen; het gebrek aan kennis over de beste cloud-aanpak, het gebrek aan zichtbaarheid van de gebruikte services in de kostenplaats, op werklast- en toepassingsniveau én het gebrek aan hulpmiddelen om één en ander te monitoren en te rapporteren.

Met de nieuwe Cloud Governance dienst voor Microsoft Azure wil Insight organisaties helpen om een beleid en aanpak rond een Azure cloud architectuur uit te tekenen.

 

Cloud Governance in 3 stappen

Een eerste stap is een ‘Governance Assessment’. Specialisten van Insight zitten met de organisatie samen en bekijken hoe de Azure cloud situatie er vandaag uitziet. Problemen worden geïdentificeerd of optimizaties bekeken. Op basis daarvan wordt een strategie opgesteld die gericht is op kost-reductie maar wel volledig gealligneerd met de noden van de organisatie.
 
Stap twee is de ‘Governance Setup’ waarbij een kost-model wordt opgesteld voor het budgetbeheer van de cloud implementatie én het cloud gebruik. Tevens worden budget- , monitoring- en waarschuwingsregels opgesteld om alles goed te kunnen overzien en beheren.
 
De laatste stap is het opzetten van de ‘Governance Recurring Services’ namelijk de concrete hulpmiddelen om het hele cloud governance proces zichtbaar en tastbaar te maken. Belangrijkste hulpmiddel hierbij is Insight’s Power Business Intelligence Dashboard. Dit is een dashboard waar de organisatie een perfect zicht krijgt op de cloud uitgaven, in detail. Zo kan een organisatie haar uitgaven en gebruik zien per toepassing, per groep, per maand, per dag, per device, krijgt ze zicht op de uitgaven en bestedingen t.o.v. van het type Azure contract en kan ze, waar nodig, actie ondernemen om te corrigeren of te optimaliseren.
 
Marie del Marmol, country manager Insight BeLux: “We zien dagelijks in de praktijk dat cloud-uitgaven op een bepaald moment niet echt onder controle zijn. De oorzaken zijn legio: geen goede cloud-aanpak op voorhand besproken, niet voldoende inzicht in de noden van de organisatie of geen goede manier om het budget en het gebruik op te volgen en desgevallend bij te sturen. Met onze Cloud Governance dienst willen we organisaties hier tegemoet komen. Met onze Azure experten en onze uitstekende relaties met Microsoft kunnen we organisaties helpen een beleid uit te stippelen om het meeste uit hun cloud diensten te halen”.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This