Extreme Networks brengt nieuwe mogelijkheden voor data fabric automation

25 november 2019

Extreme Networks introduceert nieuwe mogelijkheden voor zijn Extreme Fabric Automation-software. De software is onderdeel van het Extreme Data Center Fabric dat enterprise IT-teams versterkt en menselijke fouten vermindert. De oplossing voor geautomatiseerde validatie, testen en inzetten van datacenter-fabric-netwerken biedt tegelijkertijd cruciale netwerkbetrouwbaarheid en veerkracht. 

Extreme introduceert ook twee nieuwe high-performance switches uitgevoerd met een guest virtual machine (VM) – de SLX 9150 leaf switch en de SLX 9250 spine switch. Gezamenlijk bieden de nieuwe datacenterhardware en -software IT-teams gestroomlijnde netwerkautomatisering, vereenvoudigde integraties en meer controle over waar en wanneer datacentermiddelen worden ingezet.
 

Belangrijkste kenmerken: 

  • Vereenvoudigde automatisering en cloudspeed-installatie: plug-and-play fabrics met on-switch automation stroomlijnen configuraties en vereenvoudigen netwerkactiviteiten met day-zero infrastructuurinstallatie en day-one tenant/services-installatie. IT-teams kunnen binnen enkele seconden een fabric implementeren nadat zij de bekabeling van de apparaten hebben aangesloten, de switches hebben ingeschakeld en vervolgens de Extreme Fabric Automation-applicatie draaien op een willekeurige SLX spine of leaf switch. 
  • Flexibele mogelijkheden voor installatie: Extreme Fabric Automation is uniek in de branche en wordt gehost op de guest VM van de SLX 9150 leaf switch of de SLX 9250 spine switch. De software kan ook worden gehost op een externe VM en biedt implementatiemogelijkheden voor on-premise omgevingen en de private cloud. 
  • Ecosysteemintegraties: Extreme Fabric Automation integreert met orkestratiesoftware, waaronder OpenStack, VMware vCenter en Microsoft SCVMM. Elke integratie is een afzonderlijke microservice en maakt gebruik van de fabric awareness van de applicatie. In toekomstige releases zullen aanvullende integraties beschikbaar komen. 
  • Snellere time-to-value: de ingebouwde elasticiteit in Extreme Fabric Automation biedt IT-teams de mogelijkheid het netwerk op- en af te schalen om aan veranderende vraag te voldoen. Snelle installatie van een volledig fabric-netwerk bespaart waardevolle tijd die IT-teams kunnen gebruiken om zich te concentreren op projecten die het bedrijf naar een hoger niveau brengen. Bovendien verlaagt de oplossing de kosten van netwerkbeheer en is er niet langer een externe server nodig voor organisaties die gebruikmaken van een guest VM. 
  • Beveiligingscertificering en TAA-compliance: de SLX 9150 en SLX 9250 ondergaan uitgebreide tests, ontvangen hun kwalificaties en voldoen daarmee aan de hoogste niveaus van beveiliging. Ze zijn TAA-compliant en ondersteunen FIPS 140-2, Common Criteria (CC), USGv6 en DoDIN APL vanaf Q1 CY20. De oplossingen zijn beschikbaar voor pre-order en klanten kunnen beginnen met de evaluatiecyclus voor inkoop en implementatie. 
  • Gebouwd op Broadcom: de nieuwe SLX spine en leaf switches zijn gebouwd op de Trident 3 switch ASICs van Broadcom. Hierdoor zijn dezelfde mogelijkheden voor telemetrie van toonaangevende hyperscale cloudproviders beschikbaar op enterprise-niveau. Gecombineerd met Extreme’s toonaangevende flow analytics, bieden de door Broadcom aangedreven oplossingen superieure netwerkkwaliteit en prestaties aan klanten en partners. Extreme Networks is voorkeursleverancier voor netwerkoplossingen voor de enterprise-campus. 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This